Κηδεία 14χρονου Μάκη: Τραγική φιγούρα οι γονείς του - ''Ζεις, σε αγαπούσαμε & θα σε αγαπάμε για πάντα" (βίντεο)

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του....

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 14χρονου Μάκη που αυτοκτόνησε στο σπίτι του, στα Σεπόλια. 

Η κηδεία του έγινε στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, υποβασταζόμενοι από συγγενείς συνόδευσαν το μικρότερο παιδί τους στην τελευταία του κατοικία.

 

 

Συντετριμμένος είναι κι ο αδερφός του 14χρονου, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει το πρόωρο χαμό του αδερφού του.

Σπαρακτικά ήταν και τα μηνύματα των συμμαθητών του που σε ένα από τα στεφάνια έγραφαν: «Μάκη ζεις, σ’ αγαπούσαμε και θα σ’ αγαπάμε για πάντα».

Να σημειώσουμε πως η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε το μικρό αγρόι έβαλε τέλος στη ζωή του με τη ζώνη του. Έκανε μια θηλιά και κρεμάστηκε από την κουκέτα του κρεβατιού του.

 

 

Στο μικροσκόπιο καταγγελίες για εκφοβισμό του παιδιού

Οι αρχές εξετάζουν εάν το παιδί ήταν θύμα συστηματικού μπούλινγκ ή εάν συμμετείχε σε επικίνδυνη διαδικτυακή πρόκληση. Πάντως ένα βίντεο ντοκουμέντο που έρχεται στο φως δείχνει άγριο συμπλοκές έξω από το σχολείο του 14χρονου, πριν κάποιους μήνες και νταήδες μαθητές να σπάνε στο ξύλο μικρά παιδιά.

Στα 14 του χρόνια αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης συγκλονίζουν.

Ο θάνατος του μαθητή ήταν ασφυκτικός, προκλήθηκε από απαγχονισμό με μια ζώνη που την έδεσε στο κρεβάτι του. Το παιδί κατέληξε μέσα σε 5 ως 7 λεπτά, ενώ αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Θύμα άγριου bullying;

Συμμαθήτριες του άτυχου νέου καταγγέλλουν στο MEGA, το bullying που δεχόταν.

«Του πέταγαν νεράντζια, τον έφτυναν, τον κυνήγαγαν με νεράντζια μέχρι το σπίτι του… Τον κορόιδευαν για τα κιλά του.. Για τα ρούχα του…», είπαν μαθήτριες του σχολείου του άτυχου 14χρονου μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Και οι συμμορίες δε σταματούν μόνο εκεί. Λίγες ημέρες μετά την αυτοκτονία του παιδιού, συνεχίζουν να κάνουν bullying.

«Ήταν μια κοπέλα στην τάξη και φορούσε κοντομάνικο και απλά είναι λίγο πιο μελαχρινή και φορούσε κοντομάνικο και της λέγανε μη φοράς κοντομάνικο και η κοπέλα έκλαιγε και έλεγε δε θα ξαναβάλω κοντομάνικο», ανέφεραν συμπληρωματικά στις καταγγελίες τους οι μαθήτριες.

 

 

Δεν εξέφραζε τα συναισθήματά του

Το παιδί, σύμφωνα με τους συμμαθητές του δεν διαμαρτυρόταν κι απέφευγε να εκφράζει τα συναισθήματα του ακόμη και στους πιο κοντινούς του ανθρώπους.

«Πολύ χαρούμενος, ήταν κοινωνικός δεν περίμενε κανείς αυτό που θα έκανε. Σίγουρα αν είχε πόνο τον έκρυβε…», δήλωσε σοκαρισμένη μαθήτρια του σχολείου του 14χρονου.

Ο 14χρονος ενδέχεται να βιντεοσκόπησε όσα έγιναν λίγα λεπτά πριν από το θάνατο του. Οι αρχές ερευνούν το κινητό τηλέφωνο και τον υπολογιστή του παιδιού, ενώ έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Αθηνών κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί τί οδήγησε τον μαθητή στην αυτοχειρία.

Αλλεπάλληλα περιστατικά βίας

Ένα βίντεο ντοκουμέντο με σκληρές εικόνες έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ένα χρόνο πριν, έξω από το σχολείο αυτό ανήλικοι χτυπούν ανήλικο. Σε άλλο βίντεο, ο ανήλικος βρίσκεται κάτω πεσμένος προσπαθεί μάταια να προστατευτεί ενώ τους φωνάζει απεγνωσμένα «τί έκανα ρε μάγκες».

Απάντηση δεν παίρνει… Με την συμμορία να συνεχίζει να τον χτυπά στο κεφάλι και στο σώμα…

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ