Αίγυπτος, η μυστηριώδης: Ταξιδεύουμε στην Γη των Φαραώ και το Κάιρο, την «πόλη των χιλιάδων μιναρέδων» (φωτό)

Η χώρα αυτή  αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Αφρικής

Αίγυπτος, η μυστηριώδης. Η Αίγυπτος έχει αιχμαλωτίσει πολλούς, ενώ σε άλλους άφησε μια ακόρεστη δίψα για να γνωρίσουν αυτήν τη μυστηριώδη γη, που κατοικήθηκε κάποτε από τους Φαραώ και τον Καίσαρα και αποτέλεσε βάση για πολλές βιβλικές ιστορίες.

Μια επίσκεψη σε αυτή την υπέροχη χώρα είναι απαραίτητη για τους ιστορικούς και όχι μόνον, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Αφρικής.

Η πρώτη εικόνα της Αιγύπτου που μας έρχεται στο νου είναι οι πυραμίδες, ο τεράστιος όγκος των οποίων είναι πράγματι αξιοσημείωτος. Τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας είναι η Σφίγγα και οι Πυραμίδες της Γκίζας - ιδιαίτερα η Πυραμίδα του Χέοπα, το μόνο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Εξίσου δημοφιλής είναι ο ποταμός Νείλος - ο μακρύτερος ποταμός του κόσμου. Η ομορφιά κατά μήκος του Νείλου είναι εκπληκτική και λίγες μέρες ταξιδιού σε αυτό το ποτάμι είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να γνωρίσει κανείς αυτήν την χώρα

Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την Αίγυπτο κάθε χρόνο και πολλοί από αυτούς κατευθύνονται προς την Κοιλάδα των Βασιλέων, όπου Φαραώ και Βασίλισσες της Αιγύπτου είχαν ταφεί από τον 11ο αιώνα π.Χ. Τα αντικείμενα που βρέθηκαν εδώ αποτελούν μαρτυρία της ιστορίας ολόκληρης της χώρας.

Το Αιγυπτιακό Μουσείο Αρχαιοτήτων είναι ο χώρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τη μεγαλύτερη συλλογή αιγυπτιακών τεχνουργημάτων στον κόσμο - περισσότερα από 120.000 ευρήματα, ανάμεσα στα οποία 9 μούμιες που εκτίθενται στο The Royal Mummy Room, καθώς και η συμπαγής χρυσή μάσκα του Τουταγχαμών.

Η αιγυπτιακή πρωτεύουσα, το Κάιρο, γνωστό και ως "η πόλη των χιλιάδων μιναρέδων", είναι ένας τόπος αντιθέσεων, γεμάτος αρχαία ορόσημα, περίτεχνα τζαμιά και λαμπερούς σύγχρονους ουρανοξύστες.

Η μητροπολιτική περιοχή του Καΐρου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Αφρική, όπου ζουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια άνθρωποι - μια λαοθάλασσα που συμβάλλει στο χάος της πόλης και ταυτόχρονα στον …καρδιακό παλμό της. Πολλοί επισκέπτες βρίσκουν συναρπαστική την φρενίτιδα του Καΐρου, αλλά όσοι έχουν αίσθηση του χιούμορ και υπομονή, τους περιμένει ένας θησαυρός εμπειριών που δεν μπορούν να βρουν οπουδήποτε αλλού.

Τα Manessia Travel έχουν να μας προτείνουν ένα μοναδικό ταξίδι με την τιμή να ξεκινά από 550€ (5 ημέρες / 4 νύχτες).

Αναχωρήσεις: 26/5, 4, 9, 16/6

Πληροφορίες πακέτου

5 μέρες Αρχαιολογικό Μουσείο, Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού & Πυραμίδες, Γεύμα στο βραβευμένο πλωτό εστιατόριο "Le Pacha 1901" στο Κάιρο! Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύμα. Διαμονή στα ξενοδοχεία Ramsis Hilton 5* ή Intercontinental Cairo Semiramis 5* στο Κάιρο.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ Αθήνα - Κάιρο

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ΄ ευθείας πτήση για Κάιρο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ - Κάιρο, 1η Ξενάγηση, Μουσείο Καΐρου, Πυραμίδες, Αγορά Χαν Ελ Χαλίλ

Η σημερινή ολοήμερη ξενάγησή μας στην πόλη θα ξεκινήσει από το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου, όπου στεγάζονται αριστουργήματα χιλιάδων χρόνων και αμύθητης αξίας από όλες τις περιόδους της Αιγυπτιακής ιστορίας. Μεταξύ τους και τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουτ Ανκ Αμόν (Τουταγχαμών). Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου,

3η ΜΕΡΑ - Κάιρο, 2η Ξενάγηση, Ακρόπολη Καΐρου, Εκκλησία Αγίου Γεωργίου, Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού

Πρώτη επίσκεψη της σημερινής μας ξενάγησης θα είναι στην Ακρόπολη του Καΐρου, την περίφημη Σιταντέλα του Σαλαντίν (Salah El Din Citadel). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου του 7ου ή 8ου αιώνα. Είναι η μόνη στρογγυλή εκκλησία της Αιγύπτου, καθώς κατασκευάστηκε πάνω στα θεμέλια ενός ρωμαϊκού στρογγυλού πύργου. Τέλος, θα επισκεφθούμε το περίφημο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, το οποίο φιλοξενεί μια συλλογή περίπου 50.000 εκθεμάτων - είναι το πρώτο μουσείο στον αραβικό κόσμο που επικεντρώνεται στον αιγυπτιακό πολιτισμό από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα.

4η ΜΕΡΑ - Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Κάιρο

Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε την Ελληνιστική παροικία, το Ελληνικό Πατριαρχείο, θα επισκεφτούμε το σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Έλληνας ποιητής Καβάφης, θα θαυμάσουμε τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα, που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Αιγύπτιου βασιλιά Φαρούκ, καθώς και το φρούριο του Μαμελούκου σουλτάνου Καϊτμπέι (Qaitbay) (εξωτερική επίσκεψη), που κατασκευάστηκε το 1477 στα ερείπια του αρχαίου φάρου της Αλεξάνδρειας.

Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στην πόλη με επίσκεψη στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας - ένα εκπληκτικό σύγχρονο αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ - Κάιρο - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής για την Αθήνα.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι στην Αίγυπτο.

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ