Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Good news - επιτέλους! Η UNESCO θέλει να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα - Αρχίζουν συνομιλίες Αθήνας - Λονδίνου (βίντεο)

Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα... 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 23η σύνοδος της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO για την Προώθηση της Επιστροφής των Πολιτιστικών Αγαθών στις Χώρες Προέλευσης ή την Αποκατάστασή τους σε περίπτωση Παράνομης Ιδιοποίησης (ICPRCP), που ξεκίνησε στο Παρίσι στις 18 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαΐου 2022.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και τα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση της ατζέντας του διεθνούς οργανισμού, το Ηνωμένο Βασίλειο ενημέρωσε την UNESCO για την πρότασή του να οργανώσει συνάντηση μεταξύ της Ελληνίδας υπουργού Πολιτισμού και του Βρετανού υπουργού Πολιτισμού, κάτι που η ελληνική πλευρά έκανε αποδεκτή.

Η είδηση ήρθε την παραμονή της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που γιορτάζεται στις 18 Μαΐου 2022. 

 

 

Η επιτροπή της UNESCO εξετάζει την υπόθεση των μαρμάρων του Παρθενώνα από το 1984.

Τα γλυπτά -που κατασκευάστηκαν μεταξύ του 447 π.Χ. και του 432 π.Χ.- αποτελούνται από μια ζωφόρο που απεικονίζει την πομπή μιας Παναθηναϊκής γιορτής για τα γενέθλια της θεάς Αθηνάς, μαζί με ορισμένες μετόπες και μορφές από τα αετώματα του ναού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ UNESCO

Σε πολλές περιπτώσεις, η UNESCO επανέλαβε την ετοιμότητά της να ενεργήσει ως διαμεσολαβητής μεταξύ της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου στο θέμα αυτό αναφέρει το greekreporter

Η 22η σύνοδος της ΔΕΑΠΔΠΧ τον Σεπτέμβριο του 2021 υιοθέτησε σύσταση με την οποία καλούσε την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο να "εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη ικανοποιητικής διευθέτησης αυτού του μακροχρόνιου ζητήματος, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική, πολιτιστική, νομική και ηθική του διάσταση"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ