Κάννες 2022: Η μεγάλη επιστροφή των stars -To eirinika παρουσιάζει φωτό από το ωραιότερο κόκκινο χαλί των τελευταίων ετών

Δείτε τα looks που εντυπωσίασαν.... 

Οι σταρ συρρέουν και πάλι από χθες 18/5 στη Γαλλία για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2022, με διασημότητες όπως η Τζούλιαν Μουρ, Eva Longoria και η Lori Harvey να εμφανίζονται στο κόκκινο χαλί με εκθαμβωτικά κοσμήματα και ρούχα.

Η εναρκτήρια ταινία για το φετινό φεστιβάλ είναι το «Final Cut» και οι τρεις ηθοποιοί παρακολούθησαν το φιλμ. Η Τζούλιαν Μουρ εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της ταινίας φορώντας μια μαύρη τουαλέτα του οίκου Bottega Veneta με βαθύ ντεκολτέ και ένα εντυπωσιακό κολιέ από διαμάντια.

Το Festival de Cannes είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς κινηματογράφου, που διεξάγεται στις Κάννες της Γαλλίας, μία φορά το χρόνο.

 

 

 

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 1939, με προεδρεύοντα τον Λουί Λυμιέρ. Η μόνη ταινία που παρουσιάστηκε στην πρώτη διοργάνωση ήταν η Παναγία των Παρισίων του Γουίλιαμ Ντίτερλι, καθώς συνέπεσε χρονικά με το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου πολέμου και την κήρυξη πολέμου της Γαλλίας στη Γερμανία. 

 

 

Κατά τη διάρκεια των επόμενων σχεδόν δύο εβδομάδων, το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ θα προβάλλει το καλύτερο διεθνές κινηματογραφικό έργο, αναδεικνύοντας το ταλέντο ηθοποιών, σκηνοθετών και κινηματογραφικών συνεργείων από όλο τον κόσμο.

Από τις απογευματινές φωτογραφήσεις μέχρι τις πρεμιέρες των γκαλά, στο κόκκινο χαλί των Καννών 2022 θα δούμε τους διασημότερους ηθοποιούς να παρελαύνουν και νας μας εντυπωσιάζουν με τις εμφανίσεις τους. 

Για τις επόμενες 11 ημέρες, το γαλλικό θέρετρο θα φιλοξενήσει μερικούς από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς από όλο τον κόσμο, καθώς και νέα ταλέντα.

 

 

 

 

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του Elvis, της λαμπερής βιογραφικής ταινίας του Baz Luhrmann για τον βασιλιά του Rock and Roll με τον Austin Butler στον ομώνυμο ρόλο, καθώς και το Crimes of the Future, την πρώτη ταινία του David Cronenberg μετά το 2014 με τίτλο Maps to the Stars, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Viggo Mortensen, Kristen Stewart και Léa Seydoux.

 

 

 

 

Το ρομαντικό θρίλερ Stars at Noon της Claire Denis συγκεντρώνει ένα ενδιαφέρον καστ αποτελούμενο από τους Joe Alwyn, Margaret Qualley, Danny Ramirez, Benny Safdie και John C. Reilly. Και το ρομαντικό μυθιστόρημα φαντασίας του George Miller "Three Thousand Years of Longing" με τους Idris Elba και Tilda Swinton

 

 

Η ελληνική παρουσία στο Φεστιβάλ Καννών

Με ενιαία εκπροσώπηση Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και ΕΚΟΜΕ το ελληνικό Περίπτερο στο 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (17-28/5) φιλοξενεί φέτος περισσότερους φορείς αλλά και περισσότερες δράσεις, για την αποτελεσματικότερη προσέλκυση διεθνών παραγωγών στην Ελλάδα.

Έτσι, μαζί με το ΕΚΚ και το ΕΚΟΜΕ, που πέρυσι ένωσαν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους στο εθνικό Περίπτερο στις Κάννες συντονίζουν εφέτος τις δράσεις τους τέσσερα Film Offices (Αθήνας, Κ. Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων), που θα λάβουν το «βάπτισμα του πυρός» στη μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

«Και τα τέσσερα αυτά Film Offices έχουν ήδη αναπτύξει στενή συνεργασία με το Hellenic Film Commission του ΕΚΚ στους τομείς της προσέλκυσης και της διευκόλυνσης ξένων παραγωγών, αλλά και της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της κινηματογραφίας μας» ενημερώνει το Ελληνικό κέντρο Κινηματογράφου.

Επίσης στις Κάννες, το ΕΚΚ, το ΕΚΟΜΕ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και η ΕΡΤ συνδιοργανώνουν κοινή τιμητική εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη της αναβαθμισμένης ελληνικής συμμετοχής στο Φεστιβάλ Καννών όπου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η ταινία «Dodo» του Πάνoυ Κούτρα, στο τμήμα Cannes Premiere και δύο συμπαραγωγές με την Ελλάδα στο Διαγωνιστικό τμήμα - το «Crimes of the Future» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, αλλά και το «Triangle of Sadness» του Ρούμπεν Εστλουντ.

Στο τμήμα Un Certain Regard διεκδικεί βραβείο η διεθνής παραγωγή «Burning Days» με Έλληνα συμπαραγωγό, Έλληνα διευθυντή φωτογραφίας και με χρηματοδότηση από το μειοψηφικό πρόγραμμα του ΕΚΚ .H μικρού μήκους «Στον θρόνο του Ξέρξη» της Εύης Καλογηροπούλου διεκδικεί βραβείο στη Semaine de la Critique.

Επίσης, στο πλαίσιο της Αγοράς του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και φέτος η δράση Thessaloniki Goes to Cannes, παρέχοντας ευκαιρίες για ανάπτυξη σε πέντε ελληνικά κινηματογραφικά σχέδια, εκ των οποίων τέσσερα έχουν χρηματοδοτηθεί από προγράμματα του ΕΚΚ.

Η παραγωγός Ιωάννα Μπολομύτη θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα Producers on the Move του European Film Promotion (EFP), του οποίου μέλος είναι το ΕΚΚ και το οποίο πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Το κινηματογραφικό σχέδιο «Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια» του Θανάση Νεοφώτιστου επιλέχθηκε να παρουσιαστεί στη δράση Focus CORPO' 2022 της Αγοράς, η οποία υποστηρίζει νέους δημιουργούς που έχουν διακριθεί με μικρού μήκους ταινίες τους, κατά το πρώτο άλμα τους στη μεγάλου μήκους ταινία.

Η παραγωγός Ρομάννα Λόμπατς έχει επιλεγεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα NEW PRODUCER'S ROOM του Court Metrage, το οποίο αφορά στην παραγωγή ταινιών μικρού μήκους.

2η μέρα στις Κάννες

Η πρώτη προβολή της ταινίας Top Gun: Maverick πραγματοποιήθηκε σήμερα. 

 

 

 

 

 

Η δεύτερη ημέρα της πιο λαμπερής εκδήλωσης στο κινηματογραφικό ημερολόγιο, ξεκίνησε με μεγάλα ονόματα όπως του Tom Cruise, της Viola Davis και της Kylie Minogue. 

 

 

 

 

Κατά την πρώτη εμφάνιση του Τομ στις Κάννες μετά από 30 χρόνια, στο κόκκινο χαλί τον συνόδευσαν οι συμπρωταγωνιστές του Miles Teller, Jennifer Connelly, Greg Tarzan Davis και Jon Hamm αναφέρει το huffingtonpost

 

 

 

 

 

Στο κόκκινο χαλί τράβηξε επίσης τα βλέμματα η Βραζιλιάνα ηθοποιός και σούπερ μόντελ Αντριάνα Λίμα, η οποία εμφανίστηκε μαζί με τον σύντροφό της Αντρέ Λέμερς με φόρεμα που αποκάλυπτε την κοιλιά της, αφού είναι έγκυος. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών που  ξεκίνησε χθες Δευτέρα με την πρεμιέρα του Final Cut, θα έχει τις επόμενες ημέρες προβολές και από άλλες ταινίες όπως το Armagaeddon Time και την πολυαναμενόμενη βιογραφία του Elvis του Baz Lurhmann.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ