Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

9+1 μαθήματα ψυχής: Όσα δεν διδάσκονται στο σχολείο για την άυλη υπόσταση του ανθρώπου

Το εκπαιδευτικό μας σύστημα συχνά αγνοεί τις διαισθητικές και πνευματικές πλευρές της διαπαιδαγώγησης, εστιάζοντας στην εκτελεστική και ορθολογική πλευρά. Αλλά μόνο αυτά έχουν σημασία σε ένα ανθρώπινο ον;

Η απάντηση φυσικά είναι ένα ηχηρό όχι. Η παιδική, η εφηβική μας ηλικία και η ζωή μας μετέπειτα θα ήταν τελείως διαφορετικές αν αυτές οι αλήθειες ήταν μέρος της διδακτέας ύλης.

1.Η ψυχή μας είναι σημαντική. Υπάρχει η μετεμψύχωση, όχι ο θάνατος
Όταν φτάσει στην κατάλληλη ηλικία, ένας κάβουρας εγκαταλείπει το σπίτι του και πηγαίνει σε μία άλλη, καλύτερη κατοικία. Η ψυχή μας είναι παρόμοια.
Όταν έρθει η ώρα να εγκαταλείψουμε αυτό το επίπεδο ύπαρξης, η ψυχή αφήνει το σώμα που υπόκειται στην φθορά και στον θάνατο και μετατοπίζεται σε διαφορετικό επίπεδο δόνησης. Παίρνει τις εμπειρίες του, αλλά δεν πεθαίνει. Είναι άφθαρτη.

2.Είμαστε πνευματικά όντα σε ένα ανθρώπινο ταξίδι
Όλες οι άφθαρτες ψυχές μας προέρχονται από την ίδια πηγή, ένα πυλώνα ελπίδας, φωτός και αγνής ενέργειας. Ονομάστε τον Θεό, Αλλάχ, Βισνού, ή ότι θέλετε. Είμαστε όλοι στην ίδια αδελφότητα που μοιράζεται ένα ταξίδι, προς έναν ίδιο στόχο, ο οποίος είναι η επανένωση με τον κατασκευαστή μας.
Η πρόκληση στην ζωή είναι να δούμε αυτή την σχέση: να δούμε ότι είμαστε πράγματι η αντανάκλαση του ίδιου του κατασκευαστή μας. Την απόδειξη, την κοινή μας ανθρωπιά.

3.Οι σκέψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητα μας
Οι σκέψεις μας είναι αυτές που μας χωρίζουν από την υπόλοιπη δημιουργία. Είναι η απόδειξη του γεγονότος ότι είμαστε προικισμένοι με μια συγκεκριμένη ταυτότητα που μας κάνει ικανούς για την ανθρωπότητα. Αν κάθε άτομο αλλάξει τις σκέψεις του υπέρ της ειρήνης και της αρμονίας, θα κάνει τον κόσμο πολύ καλύτερο. Όπως λέει και το ρητό, οι σταγόνες δημιουργούν τον ωκεανό. Η πραγματικότητα μας είναι η φυσική εκδήλωση αυτού που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Με τι επιδιώκουν οι δονήσεις μας να γεμίσουν τον χώρο γύρω μας. Εστιάστε στα φωτεινότερα πράγματα και η ζωή θα είναι πιο γλυκιά. Εστιάστε στις σκοτεινές άκρες και η ζωή θα περιπλέκεται συνεχώς. Τόσο απλό.

4.Το μόνο που βλέπουμε γύρω μας είναι ενέργεια να δονείται σε συγκεκριμένη συχνότητα
Όπως είπαμε νωρίτερα, όλα είναι μέρος του τεράστιου δικτύου της ζωής, του δέντρου της ζωής, αν θέλετε με μεταφυσική διάθεση. Θυμάστε την ταινία Άβαταρ, την Na’avi και την θεά μητέρα Eywa που διαπερνά κάθε ύπαρξη της ζωής; Κάπως έτσι. Η διαφορά είναι στις δονητικές συχνότητες της ύλης. Εμείς οι άνθρωποι δονούμαστε σε μία, τα δέντρα μπορεί σε κάποια άλλη. Όλα όσα προέρχονται από ένα, είναι εν τέλει ένα, αναφέρει το awakengr.com. Απλώς σε διαφορετικές μορφές συχνοτήτων.

5.Είμαστε αυτοί που περιμένουμε
Από όλα τα όντα που θα μπορούσαν να υπάρχουν σε αυτόν τον δεδομένο χώρο και χρόνο, μόνο εμείς περιμένουμε. Πρέπει να υπάρχει απαίτηση για προμήθειες, συνήθιζε να μας λέει ο καθηγητής στην τάξη. Συμπληρώστε αυτό. Πρέπει να υπάρχει κάτι που να κάνουμε, να δημιουργήσουμε και να γιορτάσουμε εδώ και τώρα. Αυτό δεν μας κάνει τους δικούς μας σωτήρες; Τον Σούπερμαν και τον Ρομπέν των Δασών του εαυτού μας;

6. Αυτή δεν είναι η πρώτη ζωή μας: όλες οι προηγούμενες ήταν δοκιμές για να μας προετοιμάσουν γι αυτή.
Το Κάρμα φροντίζει γι αυτό. Οι ηγέτες όπως ο Βούδας, τον οποίο όλος ο κόσμος εκθειάζει, είπε το ίδιο πράγμα. Διαβάστε τις ιστορίες Jataka για παράδειγμα. Είναι ιστορίες για το πώς η ουσία Bodhi ή Bodhisattwa, αναγεννήθηκε πολλές φορές ως ζώα, άνδρες και γυναίκες, εμπόρους κτλ. για να φτάσει στον Βούδα. Αν είμαστε όλοι ένα, αυτό δεν ισχύει και για εμάς; Η απάντηση είναι ναι. Έχουμε προετοιμαστεί γι αυτό εδώ και πολύ καιρό τώρα και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στην αξιοποίηση αυτής της βιβλιοθήκης γνώσεων που έχουμε μαζέψει από τις πολλαπλές ζωές.

7.Δεν ήμασταν/είμαστε ποτέ μόνοι
Έχουμε πάντα βοήθεια. Ονομάστε την τσι/δαίμων/ φύλακα άγγελο, δεν αλλάζει τίποτα με το όνομα. Είμαστε εύθραυστα κομμάτια του σύμπαντος και ποτέ δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς άλλη βοήθεια. Μπορείτε να επιλέξετε να μην το πιστέψετε αυτό. Αλλά ξέρετε τι συνήθιζε να μου λέει η μητέρα μου; «Η φωνή που ακούς στην καρδιά σου όταν είσαι σε μια δύσκολη κατάσταση, είναι ο Θεός που ψάχνεις. Άκουσε την, σεβάσου τη και πίστεψε τη.» Δεν νομίζετε ότι είναι λίγο περίεργο πως μόνο μια φυλή όντων έχει συνείδηση και όχι οι άλλες; Σκεφτείτε το.

8.Ο χρόνος είναι μέρος της μαγείας
Οι Ινδοί γιόγκις εδώ και αιώνες ισχυρίζονται ότι κατέχουν ένα τρίτο μάτι που διαπερνά τον χρόνο. Στην πραγματικότητα, ο πιο διάσημος από τους γιόγκις, ο θεός Σίβα (ακόμα και ο Χέρμαν Μέλβιλ ήξερε γι αυτόν. Διαβάστε το Μόμπι Ντικ για να μάθετε περισσότερα) απεικονίζεται με την εικονική του ‘trinetra’ ή τρίτο μάτι που υπερβαίνει το χρόνο, τον χώρο, την ύλη, το πνεύμα, την καταστροφή και τη δημιουργία. Σκεφτείτε τον χρόνο ως μέρος του ελέγχου μιας μεγαλύτερης πνευματικής εμπειρίας. Πρέπει μόνο να προσπαθήσετε να φτάσετε τον θεό μέσα σας για να υπερβείτε τον χρόνο και τα αποτελέσματα του. Είναι μέρος όλης της δοκιμασίας, για εμάς: ‘Maya’, η θεϊκή ψευδαίσθηση.

9. Η άνοδος δεν απαιτεί ή εννοεί απαραίτητα την κίνηση
Όταν λέω να φτάσουμε μια ανώτερη κατάσταση ύπαρξης, δεν εννοώ να πάμε κάπου. Το ταξίδι είναι τόσο εσωτερικό όσο και εξωτερικό. Είναι μια κατάσταση ύπαρξης από μόνο του και μπορεί να επιτευχθεί αν πιστεύετε σε οποιονδήποτε θεό γι αυτό το θέμα. Από την αγάπη προς την αγάπη. Η συμπόνια και η αγάπη είναι αυτά που μας κάνουν ανθρώπους και είναι ουσιώδεις ώστε να μην χάσουμε αυτή την πλευρά του νομίσματος. Στο τέλος, αυτό που σας κάνει περισσότερο ανθρώπους, είναι μια κατάσταση πιο κοντά στην θεότητα από αυτή που βρίσκεστε τώρα.

10. «Είναι μόνο αγάπη».
Αυτή είναι καρδιά του θέματος. Η αγάπη είναι αυτή που θεραπεύει, γιατρεύει, διορθώνει και δημιουργεί. Είναι από τον Θεό και είναι ο Θεός. Να αγαπάτε τον εαυτό σας, τον γείτονα σας και την ενέργεια που δημιούργησε αυτό το σύμπαν ή αυτό που κάποιοι άνθρωποι αποκαλούν Θεό/Αλλάχ ή έναν γέρο με γενειάδα. Πιστέψτε ότι υπάρχει κάποιος που σας φροντίζει, που σας νοιάζεται.

Έτσι θα αναγνωρίσετε τους θεούς που συναντάτε κάθε μέρα: τους γονείς σας, τους δασκάλους σας, τους αγαπημένους σας, τα κατοικίδια σας, τους φίλους σας και έτσι θα αναγνωρίσετε την θετική και αναζωογονητική επίδραση που έχουν στην ύπαρξη σας, όπως αναφέρει το awekengr.com. Η σκέψη όλων αυτών, όχι μόνο θα δημιουργήσει μια πιο γλυκιά αύρα γύρω σας που θα χαλαρώσει τις σκληρές άκρες τις καθημερινής ζωής, αλλά επίσης θα κάνει τον κόσμο καλύτερο, γιατί η καλοσύνη και η αγάπη είναι μεταδοτικές. Να είστε ευγενικοί με κάποιον και θα υιοθετήσει την ενέργεια σας. Αργά ή γρήγορα. Υπολογίστε τις μικρότερες ευλογίες και μάθετε να χαμογελάτε με τον κόσμο, όχι να τον κοροϊδεύετε.

Ο κόσμος δεν θα φαίνεται τόσο κακός μετά από αυτό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ