Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ντίνα Νικολάου: Ρυζοσαλάτα ανοιξιάτικη με κοτόπουλο - σερβίρεται και σαν ελαφρύ κυρίως πιάτο

Αν το σερβίρουμε ως σαλάτα είναι καλύτερο να αφήσουμε το ρύζι να κρυώσει, αλλιώς το κρατάμε ζεστό και  το συνοδεύουμε με γιαούρτι

Υλικά

300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρούς κύβους των 2 εκ.
1 καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας κάρι απαλό, σε σκόνη
100 ml ελαιόλαδο
400 γρ. ρύζι μπασμάτι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.

Σε ένα μέτριο αντικολλητικό ταψάκι βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου, το καρότο και τις πιπεριές Φλωρίνης, πασπαλίζω με το κάρι, αλάτι και πιπέρι και περιχύνω με το μισό ελαιόλαδο. Ραντίζω με 50 ml νερό και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου όλα τα υλικά. Τα απλώνω ομοιόμορφα στο ταψάκι και ψήνω για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Αν δω ότι το μείγμα στεγνώνει και κινδυνεύει να καεί, προσθέτω λίγο ακόμα νερό, καυτό.

Στο μεταξύ, ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και σοτάρω το ρύζι για 1 λεπτό, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτω 5½ φλιτζ. τσαγιού νερό (περίπου 1.100 ml) και το αφήνω να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω το ρύζι για 20 λεπτά, μέχρι να πιει το νερό και να μαλακώσει.

Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και αφήνω κατά μέρος για 15 λεπτά. Ανακατεύω το ρύζι με ένα πιρούνι για να αφρατέψει και το μεταφέρω σε μια σαλατιέρα. Προσθέτω όλο το περιεχόμενο του ταψιού, μαζί με το νόστιμο ζουμάκι του, ανακατεύω, αλατοπιπερώνω και σερβίρω.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ