Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - Ανδρουλάκης: « Η προσπάθεια μας δεν κοιτάζει το ταβάνι των δημοσκοπήσεων» (βίντεο)

Έκλεισε τις  τριήμερες εργασίες του 3ου Συνεδρίου του κόμματος

Tην αισιοδοξία για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν τις αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης, εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη δευτερολογία του, με την οποία συνόψισε τις τριήμερες εργασίες του 3ου Συνεδρίου του κόμματος.

« Η προσπάθεια μας δεν κοιτάζει το ταβάνι των δημοσκοπήσεων», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκθειάζοντας το καλό κλίμα ενότητας και σύμπνοιας που καταγράφηκε.

«Δεν πρέπει αυτό που έγινε τρείς μέρες εδώ να είναι η ηχώ του δωματίου. Πρέπει να γίνει η φωνή της κοινωνίας. Να δείξουμε ότι αλλάζουμε», πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μίλησε για μια νέα εποχή ενότητας - πολιτικής αυτονομίας και ανανέωσης, όπως έχει δεσμευθεί.

«Είμαστε απέναντι σ΄ αυτούς που προτείνουν προοδευτικά μέτωπα κι είπαν πώς κέρδισαν τη κυβέρνηση κι όχι την εξουσία», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης απορρίπτοντας τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε απέναντι σ΄ όσους προτείνουν Μέτωπο Λογικής όμως συνεχίζουν να στηρίζουν το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία», είπε κλείνοντας την πόρτα σε φλέρτ της κυβέρνησης ενώ επεσήμανε ότι «το μόνο σταθερό μέτωπο της παράταξης είναι κατά της κάθε μορφής συντήρησης. Εδώ είναι ο προοδευτικός λόγος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε «όσους από λανθασμένες συμπεριφορές απομακρύνθηκαν να επανέλθουν, για να χτίσουμε μαζί την επόμενη μέρα της παράταξης» και έκλεισε όμως την πόρτα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ «σ΄ όσους το εγκατέλειψαν για μια καρέκλα εξουσίας» λέγοντας: «Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Εκπτώσεις στις αξίες μας δεν θα γίνουν».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε οτι είναι απόλυτη η καταδίκη της παραβίασης της διεθνούς νομιμότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ενώ ανέφερε ότι η Σοσιαλδημοκρατία πιστεύει στην Ευρώπη του Ουμανισμού και όχι σε μια Ευρώπη φρούριο συντήρησης και προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης.

Οι υποψήφιοι για την Κ.Ε του κόμματος είναι 464 και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στο Καταστατικό που ψηφίστηκαν χθες αργά το βράδυ με μεγάλη πλειοψηφία θα αποτελείται από 301 μέλη εκ των οποίων το 1/3 θα είναι γυναίκες. Έτσι περιορίζεται η ένταση για το ποιος θα εκλεγεί.

Στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα του κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τις επόμενες μέρες.

Υποψήφιοι είναι ακόμη ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, Ελένη Αναστασίου κ.α

Μια ακόμη σημαντική τροποποίηση στο Καταστατικό που εγκρίθηκε χθες αφορά στην άρση του ασυμβίβαστου για τον γραμματέα του κόμματος κι έτσι ο νέος γραμματέας θα μπορεί να είναι κι αυτός υποψήφιος βουλευτής. Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται ακόμη ο απερχόμενος γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ