Ιταλία 2022: 14 μεγάλες διακρίσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου (φωτό)

Συμπληρώθηκαν 451 διεθνή βραβεία για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου. 

Μια πρωτοφανής διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate πολύ υψηλού κύρους, με 14 βραβεύσεις, σημειώθηκε στην Ιταλία, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον έγκριτο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων EVO International Olive Oil Competition 2022.

Η έβδομη έκδοση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στην ιστορική πόλη Μπακόλι, στην περιοχή της Νάπολι στην Ιταλία, από 16 έως 19 Μαΐου 2022. Η παγκόσμια κατάταξη EVOO World Ranking (EVOOWR), βασιζόμενη σε αυστηρά διεθνή πρότυπα, έχει κατατάξει τον διαγωνισμό EVOIOOC με την πολύ υψηλή βαθμολογία 9/10, ανεβάζοντας τον σε μια από τις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως για την μεγάλη δυσκολία του, την εγκυρότητα, την ακεραιότητα και την μεθοδολογία του.

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός θεωρείται παγκοσμίως από τους πιο επαγγελματικούς διαγωνισμούς ελαιολάδων γιατί εφαρμόζει πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον EVOIOOC 2022, όπως σε κάθε διεθνή διαγωνισμό αυτού του επιπέδου, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου.

Για το 2022 σημειώθηκε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών του διαγωνισμού της Ιταλίας, με πάνω από 750 ελαιόλαδα από 32 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Ιταλία, Κροατία, Ελλάδα, Ισπανία, Βραζιλία, Χιλή, Σλοβενία, Πορτογαλία, Τυνησία, Η.Π.Α, Τουρκία, Ισραήλ κ.ά. με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις και συγκεκριμένα :

  • Με 1 Finalist – Best in Class ελαιόλαδο Flavored, EVOIOOC 2022
     
  • Με 3 χρυσά και 10 ασημένια βραβεία αλλά και πολύ υψηλές βαθμολογίες, κατατάσσονται στα καλύτερα ελαιόλαδα Best Olive Oils EVOIOOC 2022.

Ειδικότερα, οι 14 μεγάλες αυτές βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στην Ιταλία για το 2022 είναι:

MASTERPIECE Blend evoo - Finalist – Best in Class

MASTERPIECE Blend evooΧρυσό Βραβείο

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Χρυσό Βραβείο

GEMSTONE Blend evooΧρυσό βραβείο

MAJESTIC Blend evoo - Ασημένιο Βραβείο

TREASURE Blend evoo - Ασημένιο Βραβείο

Flavored Gourmet ENIGMA – Ασημένιο Βραβείο

AGOURELAIO EARLY HARVEST - Ασημένιο Βραβείο

ARMONIA MONOVARIETAL - Ασημένιο Βραβείο

ENSTAGMA Saffron & SageΑσημένιο Βραβείο

PLUS HEALTH GREEN - Ασημένιο Βραβείο

OLEOASTRON Gourmet Evoo - Ασημένιο Βραβείο

PLUS HEALTH BLUE - Ασημένιο Βραβείο

ENSTAGMA Saffron & Rosemary - Ασημένιο Βραβείο

Οι ιδιαίτερα υψηλές και τιμητικές αυτές βραβεύσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου αποτελούν ένα μοναδικό Ελληνικό επίτευγμα, σε έναν από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς παγκοσμίως, τον οποίο παρακολουθεί όλος ο κόσμος του ελαιολάδου κάθε χρόνο με ιδιαίτερη προσοχή.

Να σημειωθεί ότι οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι ο μοναδικός ελαιοπαραγωγός στην ιστορία του διαγωνισμού της Ιταλίας που έχει πετύχει τόσο μεγάλο αριθμό διακρίσεων (14 διεθνή βραβεία) στον EVO International Olive Oil Competition για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2021 και το 2022.

Οι 14 εξαιρετικές αυτές βραβεύσεις συμπληρώνουν τα 451 παγκόσμια βραβεία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έναν μοναδικό αριθμό ρεκόρ διεθνών βραβείων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό ( Single EstateTerroir ) που παράγει και τυποποιεί αποκλειστικά τα δικά του ελαιοπροϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ