Άκης Πετρετζίκης: Wrap ολικής με σολομό και τυρί cottage - Ένα γρήγορο, εύκολο & υγιεινό σνακ

Θα ξετρελαθείτε με αυτό το σνακ...

Συστατικά

Για τη σος cottage

1 κ.σ. σχοινόπρασο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

200 γρ. τυρί cottage

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για τον σολομό

300 γρ. σολομό, φιλέτο, χωρίς δέρμα

αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. σουμάκ

1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

1 καρότο

1 πιπεριά κόκκινη

4 τορτίγιες, ολικής άλεσης

1/4 ματσάκι ρόκα

Για το σερβίρισμα

φέτες λάιμ, από 1 λάιμ

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σος cottage 

Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί cottage, το σχοινόπρασο, το φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 

Αφήνουμε τη σος στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για τον σολομό

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Βάζουμε σε ένα μπολ τον σολομό, αλάτι, πιπέρι, το σουμάκ, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Μεταφέρουμε τον σολομό σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε τον σολομό να κρυώσει για λίγα λεπτά, και τον κόβουμε σε φέτες.

Για τη σύνθεση

Κόβουμε το καρότο σε λεπτά στικς και την πιπεριά σε λεπτές φέτες.

Προσθέτουμε στο κέντρο της κάθε τορτίγιας 1 κ.σ. από τη σος, λίγες φέτες από τον ψημένο σολομό, μερικά στικς καρότου, φέτες από την κόκκινη πιπεριά και λίγη ρόκα.

Τυλίγουμε τις τορτίγιες, τις κόβουμε στη μέση, και τις σερβίρουμε μαζί με φέτες λάιμ.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ