Γεωργιάννα Χιλιαδάκη: Η μοναδική Ελληνίδα σεφ με 2 αστέρια Michelin μας δείχνει πως να ψήσουμε τέλεια κρέας με μπαχαρικά (βίντεο)

Τα υλικά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε

Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη δημοσίευσε στην σελίδα της στο Instagram ένα βίντεο στο οποίο δείχνει στους followers της πως να πετύχουν το τέλειο medium-rare ψήσιμο, σε βοδινό κρέας με μπαχαρικά και μυρωδικά.

Όπως γράφει στο post της η μοναδική Ελληνίδα σεφ που έχει βραβευτεί με δύο αστέρια Michelin, η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική και για κολατσιό στην δουλειά ή την παραλία.

«Εδώ είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να μαγειρέψετε το entrecôte σας και να δώσετε μια επιπλέον ωραία πινελιά με αυτό το νόστιμο μείγμα μπαχαρικών!  Το κρέας μαγειρεύεται τέλεια medium- rare και μπορείτε να φτιάξετε ένα πολύ ωραίο & υγιεινό κουτί μεσημεριανού γεύματος για το γραφείο σας ή για τη θάλασσα!» διαβάζουμε μεταξύ άλλων στην ανάρτηση.

Η συνδημιουργός του Funky Gourmet στην Αθήνα και των Opso και Pittabun του Λονδίνου, έδωσε παράλληλα και την συνταγή.

Τα υλικά είναι τα εξής:

30γρ σκόρδο σκόνη, 5γρ λευκό πιπέρι σκόνη, 10γρ καπνιστή πάπρικα σκόνη, 20γρ καπνιστό αλάτι, 20γρ αλάτι, 3γρ ξερή ρίγανη, 3γρ κανέλλα σκόνη, 30γρ καστανή ζάχαρη, 5γρ τσίλι σκόνη

Τα βήματα:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. 1000γρ entrecôte ισπανικής μοσχίδας, ελαιόλαδο, μίγμα μπαχαρικών

Αφαιρούμε το λίπος από το κρέας, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και καλύπτουμε το κρέας από όλες τις πλευρές του με το μίγμα μπαχαρικών.

Τοποθετουμε σε ενα πυρέξ και καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 80°C αέρα για 2 ώρες ή εσωτερική θερμοκρασία στους 55C.

Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15’ περίπου πριν το κόψουμε. Κόβουμε σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε στα crispy cream crackers του προηγούμενου post μαζί με αβοκάντο, λεμόνι, ντομάτα ροδέλες, αλάτι, κρεμύδι σε ροδέλες και στο τέλος το κρέας!».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ