Σπάνια φωτογραφία μιας τραγικής μάνας που τα είχε όλα & τίποτα - η Τίνα Ωνάση με τον γιο της Αλέξανδρο

Δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον θάνατο του παιδιού της...

Μια σπάνια φωτογραφία από το παρελθόν δημοσίσευσε στον λογαριασμό της στο Instagram η Έλενα Μακρή- Λυμπέρη, η οποία μέσα από το @elenasdiary_blog παρουσιάζει vintage στιμγιότυπα.

Στο ασπρόμαυρο κλικ βλέπουμε την Τίνα Λιβανού με τον γιο της Αλέξανδρο Ωνάση. Μια μητέρα που φαινομενικά τα είχε όλα, ωστόσο έμελλε να ζήσει πολλά και τραγικά γεγονότα, με αποκορύφωμα τον θάνατο του παιδιού της.

Όπως γράφει η εκδότρια στην ανάρτησή της: «Ο Αλέξανδρος Ωνάσης με την μητέρα του, Τίνα Λιβανού στα τέλη της δεκαετίας του 60. Η Τίνα φυσικά αγαπούσε τα δύο παιδιά που απέκτησε με τον Ωνάση και ήταν συχνά σύμμαχός τους στις διαμάχες με τον κατά περίπτωση αυστηρό πατέρα τους.

 

 

Τόσο ο Αλέξανδρος όσο και η Χριστίνα όμως θα παραπονιόντουσαν ότι είχαν μια μάλλον απόμακρη σχέση μαζί της.

Η Τίνα ωστόσο δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει το θάνατο του γιου της. Ένα χρόνο μετά το μοιραίο δυστύχημα του Αλεξάνδρου μια δόση βαρβιτουρικών έβαλε το 1974 πρόωρο τέλος στη συναρπαστική ζωή της Τίνας Λιβανού σε ηλικία μόλις 45 ετών.»

Η Τίνα (Αθηνά) Λιβανού (19 Μαρτίου 1929 - 10 Οκτωβρίου 1974) ήταν σύζυγος των Αριστοτέλη Ωνάση, Σταύρου Νιάρχου και Τζον Σπένσερ - Τσώρτσιλ, 11ου Δούκα του Μάρλμπορο.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο και ήταν κόρη του Σταύρου Λιβανού, εφοπλιστή και πατριάρχη της εφοπλιστικής οικογένειας Λιβανού, και της Αρριέτας Ζαφειράκη. Αδέρφια της ήταν οι Γιώργος Λιβανός και Ευγενία Λιβανού.

 

 

Φοίτησε στο μοναστήριο Villa Maria στο Μόντρεαλ και στη συνέχεια σε οικοτροφείο στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ. Το 1946 παντρεύτηκε τον εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά τον Αλέξανδρο και την Χριστίνα.

Το 1960 θα χωρίσει με τον σύζυγο της και έναν χρόνο αργότερα θα παντρευτεί  τον Τζων Σπενσερ - Τσώρτσιλ, Μαρκήσιο του Μπλάντφορντ και μετέπειτα 11ο Δούκα του Μάρλμπορο, με τον οποίο όμως θα χωρίσει το 1971. Το ίδιο έτος παντρεύεται τον Σταύρο Νιάρχο, πρώην σύζυγο της αδερφής της, Ευγενίας, η οποία είχε αυτοκτονήσει ένα χρόνο νωρίτερα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ