To Ίδρυμα Takis γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (φωτό)

Στο πλαίσιο του εορτασμού παρουσίασε ένα πρόγραμμα δράσεων απευθυνόμενο σε μικρούς και μεγάλους με μεγάλη προσέλευση και ανταπόκριση από το κοινό. 

Το Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες γιόρτασε με μεγάλη επιτυχία τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Στο πλαίσιο του εορτασμού παρουσίασε ένα πρόγραμμα δράσεων απευθυνόμενο σε μικρούς και μεγάλους με μεγάλη προσέλευση και ανταπόκριση απο το κοινό. 
 
Οι εκδηλώσεις και τα προγράμματα ήταν ειδικά διαμορφωμένα αποκλειστικά για την ημέρα εκείνη. Περιελάμβαναν ξεναγήσεις και παιδικά εργαστήρια, παρατήρηση των αστερισμών και ρεσιτάλ πιάνου


 Πηγή: Ίδρυμα Takis

Μια μοναδική εμπειρία σε έναν ιδιαιτέρως ενεργειακό χώρο που μέσα από τις εντυπώσεις των επισκεπτών έμεινε αδιαμφισβήτητα αξέχαστη!

Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο πως το όραμα του πρωτοπόρου Takis εκπληρώνεται και συνεχίζεται μέσα από τέτοιες διοργανώσεις στο Ίδρυμα που δημιούργησε, αγάπησε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. 
 

Πηγή: Ίδρυμα Takis

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στο Ίδρυμα Takis
Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 
10.00 -  22.00

Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Art & Craft: Τα παιδιά εμπνέονται από τα έργα του Takis -Αιολικά, Σινιάλα, Λουλούδια- και δημιουργούν γλυπτά που άλλοτε κινούνται και άλλοτε αιωρούνται με την βοήθεια των μαγνητικών πεδίων και όλων των αόρατων δυνάμεων της φύσης. 


Πηγή: Ίδρυμα Takis

Κήποι Ιδρύματος Takis
Εργαστήρι Μουσικοκινητικής: Τα παιδιά παίζουν με σχήματα και υλικά, ταξιδεύουν με ήχους και συχνότητες, αλληλοεπιδρούν με το μαγνητικό περιβάλλον των Μουσικώνέργων του Takis, εμπνέονται και δημιουργούν τη δική τους μουσική

Ανοικτό Θέατρο Ιδρύματος Takis

Έναστρη Νύχτα στο Ίδρυμα Takis  (5 - 12 ετών) / Ξενάγηση στην αρχαία ουρανογραφία και στους μύθους του χθες. Τα παιδιά μαζί με αστροφυσικούς θα ενημερωθούν για την αρχαία μυθολογία των αστερισμών ενώ παράλληλα με την χρήση ενός lazer pointer θα τους παρατηρήσουν στον ουρανό. Αμέσως μετά θα δουν μέσα από το τηλεσκόπιο αστρικά συστήματα και θα μάθουν για την φύση των άστρων αυτών.

Πηγή: Ίδρυμα Takis

Κήποι Ιδρύματος Τakis
Ξεναγήσεις: Μουσείο επίπεδο 1 & Κήπος
Video Projection: Takis - 70 χρόνια γλυπτικής

Πηγή: Ίδρυμα Takis

Μουσείο - Επίπεδο 1
Ρεσιτάλ Πιάνου: Ο διακεκριμένος και βραβευμένος πιανίστας Άρης Γραικούσης εκτελεί κομμάτια των Ludwig van Beethoven, Frederic Chopin, Erik Satie, Serguei Prokofiev, Aram Khatchatourianκα ι Μάνου Χατζιδάκι. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ