Ντίνα Νικολάου: Κοτόπουλο γύρος στο φούρνο - Είναι πανεύκολο να φτιαχτεί στο σπίτι & θα αρέσει σε όλους

Ένας πικάντικος γύρος κοτόπουλο με την πιπεράτη γεύση του κρεμμυδιού

Υλικά

1.200 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (από στήθος και μπούτι κομμένο σε λεπτά μεγάλα σνίτσελ)

Για τη σάλτσα

2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 φλιτζ. τσαγιού ketchup
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή 3-4 κλαράκια ρίγανη φρέσκια
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό ή 3-4 κλαράκια θυμάρι φρέσκο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Βάζω σε ένα μούλτι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το ελαιόλαδο. Τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Στρώνω σε επιφάνεια κοπής τις λεπτές φέτες κοτόπουλου και τις αλείφω με τη σάλτσα από τη μια πλευρά .Βάζω τη μια φέτα πάνω στην άλλη και τυλίγω σε ρολό. Δένω σφιχτά το ρολό, με σπάγγο μαγειρικής, και το αλείφω και εξωτερικά γύρω γύρω με τη σάλτσα. Βάζω το ρολό στο φούρνο και ψήνω για 1½ ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Όταν το ρολό είναι έτοιμο το αποσύρω από το φούρνο και το κόβω με ηλεκτρικό μαχαίρι ή με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες .

Σερβίρω με πίτες για γύρο, πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ