Αρπαγή 6χρονου - Νορβηγός πατέρας: ''Υπάρχει ένταλμα σύλληψης για την μητέρα γιατί άρπαξε το μωρό - Ας έρθει να το δει''

Συνεχίζεται το οικογενειακό θρίλερ και η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Νορβηγού πατέρα και της Ελληνίδας μάνας για την επιμέλεια του 6χρονου Πεντερσεν Ράινερ Τζέισον....

Σε θρίλερ εξελίσσεται η αρπαγή του 6χρονου από την Κηφισιά. Ο μικρός βρίσκεται στην Νορβηγία, αφού ο πατέρας του με πλαστό διαβατήριο τον πήρε μαζί του. 

 

 

Το χρονικό της απαγωγής

Όλα έγιναν το βράδυ της Τρίτης 24/5 όταν ένας κουκουλοφόρος πήγε στο σπίτι της μητέρας στην Κηφισιά και όταν ο μικρός άνοιξε την πόρτα τον άρπαξε και τράπηκε σε φυγή.

Όπως αποδείχθηκε λίγο αργότερα, πίσω από την αρπαγή του παιδιού, για το οποίο εκδόθηκε και Silver Alert, βρισκόταν ο ίδιος ο πατέρας του και ο θείος του, oι οποίοι μετέφεραν παράνομα τον 6χρονο στη Νορβηγία μέσω Θεσσαλονίκης.

Ο πατέρας του παιδιού με φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα υποστηρίζει ότι ο γιος του είναι ευτυχισμένος στην Νορβηγία, ενώ η μητέρα του στην Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

 

 

Τι λέει ο πατέρας

Ο πατέρας του μικρού παιδιού υποστηρίζει ότι ο Ράινερ είναι καλά στην υγεία του και είναι ευτυχής που επέστρεψε σπίτι του. «Η μητέρα του μπορεί να τον επισκεφτεί όποτε θέλει», δηλώνει ο Νορβηγός πατέρας.

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το STAR, φαίνεται ο 6χρονος να φωτογραφίζεται στο πλευρό του πατέρα του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς τη Νορβηγία.  

«Το αγόρι είναι στο σπίτι του στη Νορβηγία. Επέστρεψε στο σπίτι του και επανενώθηκε με τους φίλους του, τον παιδικό σταθμό, επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από δυο χρόνια», υποστήριξε ο δικηγόρος του πατέρα.

«Δυστυχώς, τα ελληνικά δικαστήρια δεν τήρησαν τη Σύμβαση της Χάγης, ώστε να επιστρέψουν το παιδί που αρπάχθηκε από τη χώρα του.

Η μητέρα έχει κατηγορηθεί από τις νορβηγικές αρχές για αρπαγή ανηλίκου και επομένως με το διεθνές ένταλμα που έχει εκδοθεί θα συλληφθεί, στην περίπτωση που επιλέξει να φύγει από την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Ανακοίνωση για την υπόθεση της αρπαγής ανηλίκου στην περιοχή της Κηφισιάς (σ.σ. πρόκειται για τον 6χρονο Ράινερ) εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Βραδινές ώρες της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς ημεδαπή και κατήγγειλε ότι, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από συγγενικό της πρόσωπο, λίγο νωρίτερα άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη στην οικία τους, άρπαξε τον ανήλικο γιό της, τον επιβίβασε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά αυτής και αποχώρησαν.

Το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης, πραγματοποίησε άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες και στο πλαίσιο εκτέλεσης εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, προέβη στην ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού «Amber Alert Hellas», προς αναζήτηση του αγνοούμενου ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ανήλικος φέρεται πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022, συνοδευόμενος από δύο άνδρες αλλοδαπούς, να αποχώρησε αεροπορικώς με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα (intra Schengen).

Σημειώνεται ότι, από την Ελληνική Αστυνομία, αναπτύχθηκε διεθνής συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές Αρχές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ