Justin Bieber: Τι είναι το σύνδρομο «Ramsay Hunt» που παρέλυσε το πρόσωπο του 28χρονου τραγουδιστή

«Ο ιός που επιτίθεται στο νεύρο στο αυτί μου και στα νεύρα του προσώπου μου, μού προκάλεσε την παράλυση» 

Ο Justin Bieber αποκάλυψε την Παρασκευή ότι διαγνώστηκε με σύνδρομο Ramsay Hunt,  μια σοβαρή νευρολογική διαταραχή.

28χρονος ποπ σταρ, σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram, είπε μεταξύ άλλων στους θυαμαστές τους ότι έχει παραλύσει η δεξιά πλευρά του προσώπου του και πως υποχρεώθηκε να ακυρώσει προγραμματισμένες εμφανίσεις του.

Φωτό: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ο ιός που επιτίθεται στο νεύρο στο αυτί μου και στα νεύρα του προσώπου μου, μού προκάλεσε την παράλυση. Όπως μπορείτε να δείτε αυτό το μάτι δεν ανοιγοκλείνει, δεν μπορώ να χαμογελάσω από τη μία πλευρά του προσώπου μου. Το ρουθούνι μου δεν κουνιέται. Οπότε, ναι, έχω ολική παράλυση στη μια μεριά του προσώπου μου» λέει μεεταξύ ανέφερε μεταξύ άλλων στο κλιπ ο Justin.

 

 

Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt

Το σύνδρομο «Ramsay Hunt» πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό νευρολόγο που το εντόπισε στις αρχές του 20ού αιώνα.

Προκαλείται από την ανεμοβλογιά, τον ίδιο ιό που προκαλεί τόσο την ανεμοβλογιά όσο και τον έρπητα ζωστήρα, εξηγεί η Αμερικανική Ακαδημία Ωτορινολαρυγγολογίας. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για κάτι που εμφανίζεται σπάνια. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Σπάνιες Διαταραχές, μόνο πέντε άτομα ανά 100.000 εκτιμάται ότι προσβάλλονται από το «Ramsay Hunt» ετησίως.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Mayo Clinic, μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε άτομο έχει περάσει ανεμοβλογιά και προκαλείται. Επιπλέον, το σύνδρομο «Ramsay Hunt» μπορεί να προκαλέσει τόσο εξάνθημα γύρω από το ένα αυτί όσο και παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια ακοής και ίλιγγο.

Ανάλογα με την έκταση της νευρικής βλάβης, η ανάρρωση συνήθως επέρχεται μέσα σε λίγες εβδομάδες. Οι θεραπευτικές επιλογές για το σύνδρομο «Ramsay Hunt» μπορεί να περιλαμβάνουν αντιφλεγμονώδη και αντιιικά φάρμακα.

Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια ακοής και βλάβη στα μάτια.

Βρετανίδα πάσχει από το ίδιο σύνδρομο με τον Justin Bieber - δάκρυσε βλέποντας το βίντεό του

Μια κοπέλα που μολύνθηκε από τον ιό που προκαλεί παράλυση προσώπου αφηγήθηκε πως δάκρυσε βλέποντας το βίντεο του Καναδού τραγουδιστή, κατανοώντας πλήρως την περιπέτεια της υγείας του και δηλώνοντας υπερήφανη που επέλεξε να τη μοιραστεί με τον κόσμο για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη.

«Είδα το βίντεο και δεν θα πω ψέματα, δάκρυσα. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ένιωθα τόσο κοντά σε κάποιον που δεν γνωρίζω προσωπικά», δήλωσε η Νικόγια Ρεσκόρλα από την Κορνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας στο πρακτορείο Reuters.

Η Ρεσκόρλα δήλωσε ότι εμφάνισε το ίδιο σύνδρομο πριν από 20 μήνες, όταν η 11 μηνών κορούλα της διακομίστηκε στο νοσοκομείο εξαιτίας σοβαρής μόλυνσης και ο παππούς της, τον οποίο φρόντιζε, χρειάστηκε να μεταφερθεί σε οίκο ευγηρίας.

«Νομίζω πως στην περίπτωσή μου το άγχος αποτέλεσε έναν καθοριστικό παράγοντα», λέει η Ρεσκόρλα, η οποία είναι συνομήλικη του Τζάστιν Μπίμπερ και έχει τρία παιδιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ