Γιάννης Λουκάκος: Ψημένη κρέμα με άρωμα πορτοκάλι, καραμελωμένα φουντούκια και παγωτό βανίλια

Ένα τοπ.... γλυκό! 

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα πορτοκαλιού

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 9 αυγά
  • 40 γρ. κρόκος αυγού (2 κρόκοι περίπου)
  • 390 γρ. ζάχαρη
  • 800 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού 
  • 25 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • καραμελωμένα φουντούκια

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα πορτοκαλιού

Τοποθετούμε τον χυμό πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι ο χυμός να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε σήτα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. 

Σε μια μπασίνα χτυπάμε καλά τα αυγά και τον κρόκο και προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά και σε δόσεις στη μπασίνα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσέχοντας μην κόψουν τα αυγά. 

Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, προσθέτουμε το ξύσμα και μοιράζουμε το μείγμα σε πυρίμαχα σκεύη (150 γρ. στο κάθε σκεύος).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90°C μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 45 λεπτά).  

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε περιβάλλον δωματίου και μεταφέρουμε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς. 

Σερβίρουμε την κρέμα κρύα, με τα καραμελωμένα φουντούκια και το παγωτό βανίλια. 

 

Who is Who

 
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr