Πωλείται… σε τιμή ευκαιρίας το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο – Χρεοκόπησαν οι ιδιοκτήτες του πριν το «ρίξουν» στο νερό (βίντεο)

Το Global Dream II κατασκευάστηκε από την εταιρία MV Werften 

 

Από το ναυπηγείο στο διαλυτήριο φαίνεται ότι θα πάει «γραμμή» το κρουαζιερόπλοιο Global Dream II, πριν καν να πραγματοποιήσει το παρθενικό ταξίδι του.

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο με δυνατότητα φιλοξενίας 9.000 επιβατών, η κατασκευή του οποίου κόστισε 1.2δισ. στερλίνες, πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, σύντομα να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. Όπως έγραψε η Daily Mail, αιτία είναι η χρεωκοπία στις αρχές του χρόνου της εταιρίας MV Werften, η οποία και είχε αναλάβει την κατασκευή του και η αδυναμία εύρεσης έκτοτε νέου αγοραστή του. Εκτος αν συμβεί κάποιο θαύμα...

 

 

Το σκάφος, ένα πραγματικό κομψοτέχνημα της ναυπηγικής με είκοσι καταστρώματα, μεγάλες αίθουσες ψυχαγωγίας, έναν υπερσύγχρονο κινηματογράφο και ένα θαλάσσιο πάρκο αναψυχής στο πάνω κατάστρωμα θα καταλήξει να πουληθεί για ανακύκλωση μετάλλου, γράφει το βρετανικό δημοσίευμα.

 

 

Να σημειωθεί ότι προς πώληση έχει βγει και το «αδελφικό» σκάφος Global Dream, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για καταστροφή του. 

 

 

Η πανδημία έπληξε σημαντικά την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των εταιριών που ασχολούνται κατ’ αποκλειστικότητα με τις κρουαζιέρες με αποτέλεσμα να σταματήσει η κατασκευή τέτοιων σκαφών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ