Η αγρυπνία των 8 εγγονιών της βασίλισσας Ελισάβετ - Με στρατιωτικές στολές οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι (φωτό & βίντεο)

Στάθηκαν για 15 λεπτά με την πλάτη προς το φέρετρο της γιαγιά τους

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι μαζί με τα έξι άλλα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ Β' συμμετείχαν το απόγευμα του Σαββάτου σε αγρυπνία γύρω από το φέρετρό της, δύο ημέρες πριν από την κηδεία της.

Στην αγρυπνία συμμετείχαν ο Ουίλιαμ, ο Χάρι, οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία (κόρες του πρίγκιπα Άντριου), η Ζάρα Ντίνταλ και ο Πίτερ Φίλιπς (παιδιά της πριγκίπισσας Άννας), η 18χρονη Λαίδη Λουίζ Γουίνδσορ και ο 14χρονος αδελφός της Τζέιμς (παιδιά του πρίγκιπα Έντουαρντ).

Οι δύο γιοί του βασιλιά Καρόλου Γ' φορούσαν στρατιωτική στολή, αντίθετα από τα έξι εξαδέλφια τους. Καθώς ο Χάρι δεν είναι πλέον ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας, φορούσε πολιτικά ρούχα στις επίσημες εκδηλώσεις αυτή την εβδομάδα - συμπεριλαμβανομένης της πομπής πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας την Τετάρτη - παρά το γεγονός ότι ο πρίγκιπας ήταν πρώην αξιωματικός του στρατού.

Ωστόσο βασιλικές πηγές είπαν, σύμφωνα με την Daily Mail, ότι ο βασιλιάς αποφάσισε ο μικρότερος γιος του να φορέσει στολή για την αγρυπνία.

 

 

Τα 8 εγγονία της Ελισάβετ στάθηκαν για 15 λεπτά με την πλάτη προς το φέρετρο και χαμηλωμένο το κεφάλι, υπό τα βλέμματα των επισκεπτών που έφθαναν για να αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής στη σορό της Ελισάβετ Β', η οποία θα παραμείνει εκτεθειμένη σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Οι νεαροί royals με επικεφαλής τον Ουίλιαμ στάθηκαν στην κορυφή της μεγάλης σκάλας, στη γωνία της τεράστιας αίθουσας και λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε το χτύπημα που σήμαινε την αλλαγή του φρουρού. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας  άρχισε να κατεβαίνει αργά τα σκαλιά. Τον ακολουθούσε ο Χάρι, μετά η Βεατρίκη και η Ευγενία, η Λουίζ με τον Τζέμις (δίπλα - δίπλα)  και τα ξαδέρφια τους Ζάρα και Πίτερ (επίσης δίπλα - δίπλα).

Στην αίθουσα κυριαρχούσε η απόλυτη σιωπή με τον μόνο ήχο που ακουγόταν να είναι τα βήματα των εγγονιών της μονάρχη. Ο Ουίλιαμ στάθηκε στην μία άκρη του φερέτρου βλέποντας προς την βόρεια είσοδο, ενώ ο Χάρι στάθηκε το αντίθετο άκρο.

Ο κόσμος παρακολουθούσε την αγρυπνία και απέτιε σιωπηλά φόρο τιμής στην Ελισάβετ, με κάποιες γυναίκες να σκουπίζουν τα δάκρυά τους, καθώς έφευγαν από την αίθουσα. 

Ένα τέταρτο αργότερα ακούστηκε το χύπημα και τα εγγόνια τελείωσαν την αγρυπνία τους. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ οδήγησε την ομάδα μακριά από το φέρετρο, ακολουθούμενος από την Ζάρα και τον Πίτερ, την Λουίζ, τον Τζέιμς, την Βεατρίκη, την Ρυγενία και τέλος τον Χάρι.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί το απόγευμα της Παρσκευής η αγρυπνία των παιδιών της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.

*Φωτογραφίες: UK PARLIAMENT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ