Η αγρύπνια των πριγκίπων: Συγκινημένα τα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ γύρω από το φέρετρο της μητέρας τους (φωτό & βίντεο)

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ

Το βράδυ της Παρασκευής έγινε η «αγρύπνια των πριγκίπων»: τα τέσσερα παιδιά της Ελισάβετ - ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ - πήραν θέσεις γύρω από το φέρετρό της, όπως είχαν κάνει και στο Εδιμβούργο.

Φορώντας στρατιωτικές στολές και με το κεφάλι κατεβασμένο παρέμειναν εκεί για ένα τέταρτο, περιστοιχισμένοι από το πλήθος που περίμενε για να προσκυνήσει το φέρετρο της αείμνηστης βασίλισσας που είναι τοποθετημένο στην παλαιότερη αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου. Τόσο ο Κάρολος, όσο και τα αδέλφια του έδειχναν ιδιαίτερα συγκινημένοι. 

Για την περίσταση επετράπη στον Άντριου, ο οποίος έχει στερηθεί τους περισσότερους στρατιωτικούς του τίτλους έπειτα από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο, να φορέσει τη στρατιωτική του στολή.

Σημειώμεται ότι τα οκτώ εγγόνια της βασίλισσας - ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι - αναμένεται να πάνε σήμερα να προσκυνήσουν το φέρετρό της.

Καθώς τα παιδιά της Ελισάβετ συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μητέρα τους στο Westminster Hall, άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της βασιλικής συζύγου Καμίλα, παρακολούθησαν σιωπηλοί από τις εξέδρες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by India Today (@indiatoday)

Καθώς ο 62χρονος Άντριου στεκόταν γύρω από το φέρετρο της μητέρας του, οι κόρες του, η πριγκίπισσα Βεατρίκη, 34 ετών, και η πριγκίπισσα Ευγενία, 32 ετών, έβλεπαν τον πατέρα τους να αποτίει φόρο τιμής. Μαζί τους ήταν και ο σύζυγος της Βεατρίκης Edoardo Mapelli Mozzi, 38 ετών, ο οποίος εμφανίστηκε εμφανώς συγκινημένος στην αγρυπνία, βάζοντας κάποια στιγμή το χέρι του στο πρόσωπό του, σαν να σκούπιζε τα δάκρυά του.

Από τις εξέδρες παρακολουθούσαν επίσης ο σύζυγος της πριγκίπισσας Άννας, αντιναύαρχος Sir Tim Laurence, ο γιος της Πίτερ Φίλιπς με τις δύο τους κόρες Σαβάνα και Ίσλα, η κόρη της Ζάρα Τίνταλ, ο σύζυγος της τελεταίας Μαικ Τίνταλ και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά τους, η 8χρονη Μία και η 4χρονη Λένα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Τα παιδιά του πρίγκιπα Έντουαρντ συνοδεύονταν από την 57χρονη μητέρα τους  Σόφι του Γουέσεξ, η οποία λέγεται ότι είχε απίστευτα στενή σχέση με την πεθερά της και την αποκαλούσε «μαμά». Μάλιστα βασιλικές πηγές είπαν στη Mirror ότι είναι πιθανό να γίνει προστάτης του Γυναικείου Ινστιτούτου και του Dog's Trust, μετά και τον θάνατο της μονάρχη. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ