Bottega Veneta: Η αριστοκράτισσα της Ιταλίας εντυπωσίασε με σικάτα ρούχα στο catwalk του Μιλάνου - η έκπληξη ήρθε στο τέλος (φωτό & βίντεο)

Less is more!

Ο οίκος Bottega Veneta παρουσίασε στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου τη νέα του κολεξιόν για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2023, που σχεδίασε ο Matthieu Blazy.

Ο μινιμαλισμός βρίσκευαι στην ραχοκοκαλιά του διάσημοι brand, το όνομα του οποίου στα ιταλικά σημαίνει «βενετσιάνικο κατάστημα».

Ένα σταθερό στοιχείο σε ολόκληρη τη συλλογή είναι η έμφαση στην κατασκευή και την ιταλική δεξιοτεχνία. Έτσι για να φέρει το όραμά του στην πασαρέλα ο Blazy στρατολόγησε τον  82χρονο Ιταλό πρωτοπόρο του σχεδιασμού Gaetano Pesce για να δημιουργήσει ένα istallation με πολύχρωμα μοτίβα στο πάτωμα  που δημιουργούνται με την έκχυση ρητίνης στο έδαφος.

Photos: ANSA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

400 μοναδικές καρέκλες δημιουργήθηκαν παράλληλα για να καθίσει ο κόσμος και να απολαύσει το show.  Ο Blazy είπε στη Vogue: «Η ιδέα ήταν να αναπαραστήσουμε διαφορετικούς χαρακτήρες και να τους βάλουμε στο τοπίο του Gaetano».

Photos: ANSA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πολύχρωμο σκηνικό και η πασαρέλα, που δημιουργήθηκαν από τον διάσημο αρχιτέκτονα και πρωτοπόρο του σχεδιασμού  - του οποίου η καριέρα τεσσάρων δεκαετιών εκτείνεται στην αρχιτεκτονική, την πολεοδομία, το εσωτερικό, την έκθεση και το βιομηχανικό σχέδιο - ήταν το πιο μαξιμαλιστικό στοιχείο της κολεξιόν η οποία περιελάμβανε γυναικεία και ανδικά ρούχα.

Στην πασαρέλα είδαμε κομμάρια για κάθε περίσταση. Τα μοντέλα εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων tweed σύνολα, καμπαρντίνες, φαρδιά τζιν, φανελάκια, πουλόβερ, ιδιαίτερες φούστες και φορέματα.

Στο catwalk του διάσημου οίκου περπάτησε και η Kate Moss η οποία φορούσε ένα απλό καρό πουκάμισο, φανελάκια και τζιν παντελόνι.

ANSA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όπως αναφέρει το fashionista.com η απουσία του λογότυπου Bottega σε όλη τη συλλογή είναι ένα νεύμα στην προσέγγιση του less is more (το λιγότερο-είναι-περισσότερο) με τον οίκο να μην επιλέγει να ανοίξει ή να κλείσει το show του με το super model των 90ς. 

Αντίθετα, η Moss εμφανίστηκε έκτης στη σειρά ντυμένη με το απόλυτο χαλαρό look.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ