Good news από την Καλαμάτα: Το φεστιβάλ «Τεκμηρίωσις – Το 1ο Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας» στην υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Στην Καλαμάτα, μια πόλη που δραστηριοποιείται εντυπωσιακά στον χώρο του πολιτισμού, έρχεται να προστεθεί μια ακόμη εκδήλωση. Το φεστιβάλ «Τεκμηρίωσις – 1ο Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας» συνδιοργανώνεται από το Καλλιτεχνικό Στέκι, τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, τον Πολιτιστικό Αντίλογο και το Φεστιβάλ «Μηδέν» της μεσσηνιακής πρωτεύουσας κι εστιάζει, προφανώς, στο ντοκιμαντέρ.

Στο πλαίσιο του «Τεκμηρίωσις» θα προβληθούν 77 ντοκιμαντέρ από την ελληνική και διεθνή παραγωγή με θεματική διάρθρωση σε τρεις ζώνες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των περισσότερων θεατών, γράφει το tospirto.net. Έτσι, μεταξύ 09:00 και 11:00 κάθε πρωί θα προβάλλονται ντοκιμαντέρ αρχαιολογικού, επιστημονικού και οικολογικού περιεχομένου, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ κάθε προβολή θα ακολουθείται από σχετική συζήτηση μεταξύ κοινού και εκπροσώπων από το Φεστιβάλ Αρχαιολογικού Ντοκιμαντέρ, την Ελληνική Εταιρεία περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών.

Στη συνέχεια, από τις 12:00 έως αργά το απόγευμα, θα προβάλλονται ταινίες τεκμηρίωσης ποικιλόμορφης θεματολογίας, οι οποίες απευθύνονται στο ευρύ κοινό, ενώ 20 έλληνες ντοκιμαντερίστες θα προλογίσουν τα προβαλλόμενα φιλμ τους και θα κουβεντιάσουν με το κοινό. Τέλος, κάθε βράδυ του φεστιβάλ, από τις 23:00 και μετά, θα ξεκινά η προβολή αποκλειστικά μουσικών ντοκιμαντέρ, τα οποία απευθύνονται στους λάτρεις της μουσικής δημιουργίας ανεξαρτήτως κατεύθυνσης και «κατηγορίας»

Info

22 Ιανουαρίου 2014
Έως 29 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας (Αριστομένους 95, τηλ. 27210-90411).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ