Κίεβο: Μπαράζ ισχυρών εκρήξεων – Άρχισαν τα αντίποινα Πούτιν - Τουλάχιστον 8 νεκροί και 24 τραυματίες

Μετά την επίθεση στην Κριμαία 

Τουλάχιστον 8 νεκροί και 24 τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός από τις εκρήξεις μετά από πυραυλικές επιθέσεις που σημειώθηκαν μετά τις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και συνεχίζονται έως και μετά τις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδος) στο Κίεβο, με τον δήμαρχο της πόλης να κάνει λόγο για εκρήξεις στο κέντρο της πόλης λίγες ώρες μετά το «κατηγορώ» του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ήταν οι ουκρανικές δυνάμεις που προκάλεσαν την έκρηξη στην γέφυρα στην Κριμαία.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον δήμαρχο της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο, από τις εκρήξεις έχουν χτυπηθεί κρίσιμες δομές. «Υπάρχουν θύματα, όλα τα συνεργεία είναι στο πεδίο» ενώ για νεκρούς και τραυματίες έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο πρώτο μήνυμά του μετά τις εκρήξεις.

Όπως κατήγγειλε ο Άντον Γκερασένκο, ο σύμβουλος του υπουργού Ασφαλείας της Ουκρανίας, ρωσικός πύραυλος έπεσε κοντά στο μνημείο Hrushevsky. Ο ήχος των εκρήξεων καταγράφηκε, μάλιστα, και στη ζωντανή μετάδοση του BBC από το Κίεβο. «Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο Πούτιν εντείνει τις επιθέσεις του μετά την έκρηξη της γέφυρας Κερτς» σχολίασε ο δημοσιογράφος του AP. Ουκρανοί δημοσιογράφοι καταγγέλλουν ότι «το χτύπημα στο Κίεβο, μια πόλη που είχε μείνει επί μακρόν εκτός των στρατιωτικών επιχειρήσεων, εσκεμμένα πραγματοποιήθηκε σε ώρα αιχμής ώστε να υπάρξουν θύματα».

Οι εκρήξεις σε Κίεβο και Ντίπρο σημειώνονται ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται να αποδίδει χαρακτήρα προσωπικής προσβολής στην τρομακτική έκρηξη της γέφυρας της Κριμαίας, επιταχύνοντας ραγδαία στο εξής τις όποιες αποφάσεις του αναφορικά με το επίπεδο κλιμάκωσης της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.

 

Δύο εικοσιτετράωρα μετά την «αποκαθήλωση» του «συμβόλου της ρωσικής ισχύος», δηλαδή την πρωτοφανή έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς, που συνδέει την προσαρτημένη από το 2014 χερσόνησο της Κριμαίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να προεδρεύσει σήμερα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, έχοντας προηγουμένως κατατάξει το συμβάν του Σαββάτου στην κατηγορία των «τρομοκρατικών πράξεων». 

 

Από τη στιγμή που ο Ρώσος Πρόεδρος στεφάνωσε  με το μανδύα της «τρομοκρατίας» το χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας, στρατιωτικοί αναλυτές προεξοφλούν ότι θα ακολουθήσουν σειρά από σκληρά αντίμετρα από πλευράς της Μόσχας κι ενώ ο ένας μετά τον άλλο οι Ρώσοι προπαγανδιστές ζητούν από τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου να «δείξει τα δόντια» του στους Ουκρανούς.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ