Ουκρανία: Στον πόλεμο και η Λευκορωσία – Στέλνει δυνάμεις στο μέτωπο

Συμφωνία Πούτιν με Λουκασένκο 

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε πως η χώρα του και η Ρωσία θα αναπτύξουν μια κοινή στρατιωτική δύναμη κρούσης στα δυτικά σύνορα της χώρας ως απάντηση σε αυτό που χαρακτήρισε επιδείνωση της έντασης.

Την είδηση μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Παράλληλα, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι το πρακτορείο επικαλείται τον Λουκασένκο λέγοντας ότι οι δύο χώρες θα αναπτύξουν μια περιφερειακή στρατιωτική ομάδα και είχαν αρχίσει να συγκεντρώνουν δυνάμεις πριν από δύο ημέρες, προφανώς μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Ρωσίας στην Κριμαία.

Τι σημαίνει η δήλωση της Λευκορωσίας

Σύμφωνα με τον Guardian, πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στο μέτωπο του πολέμου καθώς μπορεί να σημαίνει ότι η Λευκορωσία πρόκειται να συμμετάσχει άμεσα στον πόλεμο. Αλλά μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θα δούμε τη Ρωσία να τοποθετεί πολύ περισσότερα στρατεύματα στο έδαφος της Λευκορωσίας ή να εγκαθιστά μια πιο μόνιμη παρουσία.

Ο Πούτιν νωρίτερα δεσμεύτηκε να στείλει στη Λευκορωσία τα πυραυλικά συστήματα Iskander-M που θα έχουν βεληνεκές 500 μιλίων, θέτοντας περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις σε εμβέλεια ενός πιθανού πλήγματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ