Ο Νίκος Αυλώνας παρουσιάζει το βιβλίο του: Η βίβλος του διάσημου σε όλο τον κόσμο Έλληνα expert στη βιωσιμότητα των εταιριών: «Practical Sustainability Strategies: How to gain a competitive advantage»

Το Κέντρο Αειφορίας( CSE ), διοργανώνει την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 στις 17:00 στο Μουσείο Γουλανδρή, την παρουσίαση του βιβλίου  του Ιδρυτή και Πρόεδρού του κ. Νίκου Αυλώνα με τίτλο «Practical Sustainability Strategies: How to gain a competitive advantage”.

Το Κέντρο Αειφορίας( CSE ), διοργανώνει την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 στις 17:00 στο Μουσείο Γουλανδρή, την παρουσίαση του βιβλίου  του Ιδρυτή και Πρόεδρού του κ. Νίκου Αυλώνα με τίτλο «Practical Sustainability Strategies: How to gain a competitive advantage”.



Ο κ. Γιάννης Φρέρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε, η κα Αναστασία Σιδέρη, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων της  Coca- Cola Hellas και ο  καθηγητής Νικόλαος Τραυλός, πρύτανης του ALBA Graduate Business School θα μιλήσουν για το βιβλίο. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Νικόλας Βαφειάδης.


To βιβλίο εκδόθηκε πρόσφατα στην Αμερική από έναν από τους μεγαλύτερους και πιο έγκυρους εκδοτικούς οίκους διεθνώς, τον Wiley και έχει ως κοινό τόσο τους επαγγελματίες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης ανάπτυξης όσο και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και καθηγητές πανεπιστημίων. Όπως δήλωσε ο κ. Νίκος Αυλώνας, Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Αειφορίας (CSE) και συγγραφέας του βιβλίου μαζί με τον George Nassos, « Το βιβλίο αυτό αποτελεί την αποτύπωση   της δεκαπενταετούς  διεθνούς επαγγελματικής πορείας και εμπειρίας μου σε 4 ηπείρους  κατά την οποία συνεργάστηκα με δεκάδες  διεθνείς φορείς και FORTUNE 500 εταιρείες συμβάλλοντας στην δημιουργία πρακτικών στρατηγικών με θετικά αποτελέσματα τόσο για τις ίδιες όσο  και για την Κοινωνία και το Περιβάλλον για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον».

 
Ο συγγραφέας προσεγγίζει τα θέματα βιωσιμότητας από την πρακτική τους πλευρά, παρουσιάζει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που αποφέρει η εφαρμογή της στρατηγικής για τους οργανισμούς που τα εφαρμόζουν ή θέλουν να τα εφαρμόσουν στην πράξη .Το βιβλίο παρουσιάζει δοκιμασμένες στην πράξη  αλλά και αποδεδειγμένες στρατηγικές που καθιστούν δυνατό για τους οργανισμούς να αναπτύξουν, να διατηρήσουν ή να επεκτείνουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, με θετικές επιπτώσεις  στο περιβάλλον και την κοινωνία. Παράλληλα, στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται μοναδικά case studies κάποια από τα οποία προέρχονται από τη συνεργασία του συγγραφέα με μεγάλες εταιρείες και τη διεθνή εμπειρία του τα οποία  καταδεικνύουν πώς μεγάλες εταιρείες έχουν εφαρμόσει στο παρελθόν τις στρατηγικές που αναφέρονται στο βιβλίο .

 
Το Κέντρο Αειφορίας (CSE), πρωτοπόρο σε θέματα γνώσης και βιωσιμότητας, είναι ιδιαίτερα υπερήφανο για την έκδοση αυτού του βιβλίου, το οποίο είναι απόρροια της πολυετούς εμπειρίας που έχει συσσωρεύσει ο Οργανισμός συνεργαζόμενος με επιχειρήσεις διαφορετικών κλάδων σε παγκόσμιο επίπεδο σε 4 Ηπείρους και 298 χώρες (Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή )καθώς και  της συνεργασίας του με ένα σημαντικό  δίκτυο  διεθνών εταίρων όπως οι Global Reporting Initiative,  UN Global Compact, Green America, My Climate, Business in the Community

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επερχόμενα trainings ή άλλες δραστηριότητες του CSE, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cse-net-org ή επικοινωνήστε με την κα Βίκη Σαμπάνη στο development@cse-net.org ή στο τηλέφωνο 210- 8085565

Το Kέντρο Αειφορίας (CSE) κλείνει το 2013 οκτώ χρόνια υπεύθυνης λειτουργίας στην Ελλάδα από όπου και ξεκίνησε την δραστηριοποίηση του το 2005. Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) είναι κορυφαίος εκπαιδευτικός  και συμβουλευτικός οργανισμός εξειδικευμένος στα θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας. Με συγκριτικό πλεονέκτημα την  πολύχρονη εμπειρία επί θεμάτων ΕΚΕ έχει υποστηρίξει  και υλοποιήσει  πρωτοπόρες δράσεις που αφορούν στην εταιρική υπευθυνότητα ενώ έχει σχεδιάσει στρατηγικές που ενισχύουν την καινοτομία και το υπεύθυνο επιχειρείν τόσο σε Εθνικό όσο και Διεθνές επίπεδο. Σήμερα το Κέντρο Αειφορίας δραστηριοποιείται  σε 25 χώρες και 3 ηπείρους και διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο του  περισσότερους από 100 πελάτες μεταξύ των οποίων είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων( ΕΙΒ ),Dubai Government , Εurochamber  of Commerce και Fortune 500, Lloyds banking group, Coca Cola, Walmart, ABM, LCI. Lincoln Financial Group.


Ο Νίκος Αυλώνας είναι Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του Κέντρου Αειφορίας (CSE) .Έχει διακριθεί ως ένας από τους «Top 100 Thought Leaders in Trustworthy Business Behavior” από τον Οργανισμό Trust Across America.Είναι γνωστός διεθνής ομιλητής σε θέματα που σχετίζονται με την Αειφόρο Ανάπτυξη και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έχοντας πραγματοποιήσει ομιλίες σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες παγκοσμίως. Εξειδικεύεται στη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Εταιρική Διακυβέρνηση, Management Απόδοσης (Business Excellence), Balanced Scorecard και έχει πραγματοποιήσει την μελέτη και την εφαρμογή συστημάτων και μεθοδολογιών σε  δεκάδες κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα στην Ευρώπη, στην Αμερική και την Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ