Ντίνα Νικολάου: Ρολό χοιρινό με μανταρίνι και πατάτες - Ιδανικό για μεγάλα, γιορτινά τραπέζια
Η γέμιση δεν είναι περιοριστική… αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ξερά σύκα, δαμάσκηνα, κάποιο άλλο τυρί που σας αρέσει ή κάποιο αλλαντικό πιο πικάντικο.
Υλικά
Για τη γέμιση
Για το ψήσιμο
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Απλώνω το κρέας επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, το σκουπίζω καλά, το αλατοπιπερώνω και το απλώνω μπροστά μου με το δέρμα προς τα κάτω.
Για τη γέμιση
-
Σε ένα μπολ ανακατεύω τη μουστάρδα, το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αλείφω με το μείγμα όλο το κρέας από την εσωτερική μεριά και στρώνω το μπέικον. Τοποθετώ τα μπαστουνάκια γραβιέρα στο κέντρο και με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού τυλίγω σε σφιχτό ρολό. Δένω με σπάγγο μαγειρικής και τοποθετώ το ρολό σε μια γάστρα ή βαθύ ταψί. Σκορπίζω ολόγυρα τις πατάτες, τη γλυκοπατάτα, το πράσο, τα μανταρίνια και το πορτοκάλι.
Για το ψήσιμο
-
Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύω καλά. Αδειάζω όλο το μείγμα μέσα στη γάστρα για να βραχούν καλά το ρολό και τα λαχανικά. Σκεπάζω τη γάστρα με το καπάκι της ή με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 1½ ώρα. Αφαιρώ το καπάκι (ή το αλουμινόχαρτο), δυναμώνω τη φωτιά στους 200°C και ψήνω για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το ρολό.
-
Σερβίρω το ρολό κομμένο σε χοντρές φέτες συνοδεύοντάς το με τα λαχανικά και πασπαλίζω με λίγο άνηθο.
Who is Who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr