Ποιος είναι ο άνθρωπος που δίνει 15 εκατ. ευρώ για τον Μήτρογλου-Ο Πακιστανός Σαϊντ Καν με το τσιγκελωτό μουστάκι και τη συμπάθεια στον Καραγκούνη (φωτό & βίντεο)

Η Φούλαμ τον περασμένο Ιούλιο έπειτα από 16 χρόνια άλλαξε ιδιοκτησία. Ο Αιγύπτιος μεγιστάνας, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ παρέδωσε τα ηνία στον Σαϊντ Καν, τον πλουσιότερο Πακιστανό επιχειρηματία και 490ο στον χρόνο με περιουσία που ξεπερνά τα 3.8 δισ. ευρώ.

Η Φούλαμ τον περασμένο Ιούλιο έπειτα από 16 χρόνια άλλαξε ιδιοκτησία. Ο Αιγύπτιος μεγιστάνας, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ παρέδωσε τα ηνία στον Σαϊντ Καν, τον πλουσιότερο Πακιστανό επιχειρηματία και 490ο στον χρόνο με περιουσία που ξεπερνά τα 3.8 δισ. ευρώ.



Ο 61χρονος κροίσος από τον Ιανουάριο του 2012 είχε εκφράσει ενδιαφέρον για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών των "κότατζερς" δαπανώντας περίπου 230.000.000 ευρώ προκειμένου να εισέλθει στον μαγικό κόσμο της Premiership, γράφει το sport24.gr.

Το "τσιγκελωτό" μουστάκι αποτελεί το σήμα κατατεθέν του ανθρώπου που ενσάρκωσε το "American Dream" φτάνοντας στο σημείο να γίνει το 2012 εξώφυλλο στο Forbes.

Ο Καν γεννήθηκε στη Λαχώρη του Πακιστάν από μεσοαστική οικογένεια που δραστηριοποιούνταν στον κατασκευαστικό κλάδο. Η μητέρα του ήταν ήταν μαθηματικός.

Ο νυν ιδιοκτήτης της Φούλαμ μετακόμισε σε ηλικία 16 ετών το 1968 στις ΗΠΑ ακολουθώντας σπουδές στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις.


 
Πέρασε το πρώτο του βράδυ σε δωμάτιο στο κολέγιο Υ-ΥMCA έναντι 2 δολαρίων, ενώ έπλενε πιάτα κερδίζοντας 1,2 δολάρια την ώρα.

Αποφοίτησε το 1971 ενώ χρειάστηκαν 20 χρόνια για να αποκτήσει την αμερικανική ιθαγένεια (1991).  Ο Καν εργάστηκε στον όμιλο εταιριών Flex-N-Gate που σχετίζεται με αυτοκινητοβιομηχανία.

Πέρασε από όλα τα στάδια καταφέρνοντας το 1980 να γίνει ο ιδιοκτήτης της. Η Flex-N-Gate εξελίχθηκε σε κολοσσό υπό την καθοδήγηση του Αμερικανοπακιστανού μεγιστάνα φτάνοντας στο σημείο να έχει θέση στις "Big Three".


 
Το 1984 η εταιρία του, τροφοδοτούσε μικρό αριθμό των προφυλακτήρων για την Toyota. Μέχρι το 1987 ήταν ο μοναδικός προμηθευτής για την Toyota.

Έκτοτε η εταιρεία γιγαντώθηκε φτάνοντας στο σημείο να έχει έσοδα από πωλήσεις ύψους 2 δισ. δολαρίων το 2010.

Μέχρι το 2011, Flex-N-Gate είχε 12.450 εργαζόμενους και 48 εργοστάσια παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε άλλες χώρες ενώ τα έσοδα της ανήλθαν στα 3 δισ. δολάρια.

Στις 29 Νοεμβρίου 2011 συμφώνησε για την αγορά των Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς (ΝFL). Στις 4 Ιανουαρίου 2012 έγινε και επίσημα ο απόλυτος κυρίαρχος της ομάδας δαπανώντας 760.000.000 δολάρια.


 
Ο Καν έγινε και επίσημα ο πρώτος ιδιοκτήτης που εκπροσωπεί εθνική μειονότητα στο NFL, όμως δεν έμεινε εκεί. Τον περασμένο Ιούλιο επένδυσε και στο αγγλικό ποδόσφαιρο αγοράζοντας την Φούλαμ από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγεντ έναντι 230.000.000 ευρώ.

Τον Σεπτέμβριο η νέα διοίκηση της αγγλικής ομάδας  αποφάσισε να αφαιρέσει το άγαλμα του Μάικλ Τζάκσον που είχε τοποθετήσει έξω από το "Κρέιβεν Κότατζ", ο Αλ Φαγέντ θεωρώντας πως δεν συνάδει με την ιστορία της Φούλαμ.

Ο Σαίντ Καν δεν περιορίζεται στο ρόλο του απρόσωπου επενδυτή στη Φούλαμ αλλά έχει φροντίσει να ενημερωθεί για κάθε παίκτη ξεχωριστά.



Ο Γιώργος Καραγκούνης σύμφωνα με τους ρεπόρτερς του συλλόγου θεωρείται συμπάθεια του. Ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας έχει πεισθεί να δαπανήσει περισσότερα από 15.000.000 ευρώ για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου.

Ποσό που αν τελικά επαληθευτεί θα είναι τον μεγαλύτερο από την μέρα που ανέλαβε την Φούλαμ, αλλά και η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην 134χρονη ιστορία του συλλόγου μετά τον Στιβ Μαρλέ (15.488.000 λίρες).


New Chairman Shahid Khan meets the Fulham Players από antonis_tsir

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ