Κηδεία Κωνσταντίνου Β’: «Σφραγίζει» ο εναέριος χώρος στην Αθήνα – Απαγόρευση πτήσεων με ΝΟΤΑΜ, κατάρριψη drones, δείτε τον χάρτη

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στην περιοχή της Αθήνας ενόψει της κηδείας και ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (16/01).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας εκδόθηκε την Κυριακή (15/01) ΝΟΤΑΜ που προβλέπει προσωρινούς περιορισμούς αύριο στον εναέριο χώρο συγκεκριμένων περιοχών στο κέντρο και στα βόρεια της Αττικής και για συγκεκριμένες ώρες.

Επί της ουσίας επιβάλλεται απαγόρευση πτήσεων σε τρεις περιοχές στην Αττική όπως δείχνει και ο σχετικό χάρτης. Η πρώτη περιλαμβάνει το κέντρο της Αθήνας, η δεύτερη την περιοχή που θα κινηθεί η αυτοκινητοπομπή από τη Μητρόπολη έως και το Τατόι και επιστροφή των επισήμων στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν μέλη βασιλικών οικογενειών και η τρίτη περιοχή έξω από τη Νέα Μάκρη και τον Σχοινιά ώστε και πάλι να μην υπάρχει προσέγγιση προς το Τατόι.

Δείτε τον χάρτη με τις περιοχές όπου υπάρχει απαγόρευση πτήσεων

Οι ανακοίνωση της ΝΟΤΑΜ με τις συντεταγμένες

Drones, ελικόπτερα και 1.000 αστυνομικοί

Drones και ελικόπτερα θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ, ενώ 1.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός. Ιδιαίτερη προσοχή θα υπάρξει για την αυτοκινητοπομπή από το κέντρο της Αθήνας στο Τατόι.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τα drones που ίσως θα θέλουν ιδιώτες να πετάξουν, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι θα ενεργοποιηθούν αντίμετρα, ενώ στον σχεδιασμό ειδικά στο Τατόϊ υπάρχει εντολή κατάρριψης.

Η διαδρομή από τη Μητρόπολη στο Τατόι

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πορεία που θα ακολουθήσει η πομπή από τη Μητρόπολη προς το Τατόι είναι ανάποδα την οδό Μητροπόλεως, Σύνταγμα, Βασ. Σοφίας, Μιχαλακοπούλου, Κατεχάκη, Περιφερειακή Υμηττού, Αττική Οδός, Αθηνών-Λαμίας και έξοδο στην Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση το σημείο ταφής ενώ έχουν σχεδιαστεί και εναλλακτικές διαδρομές.

Στο Τατόι το “μπλόκο” της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα πρώην βασιλικά κτήματα, στην είσοδο της “Λεύκας” καθώς επιθυμία της οικογένειας είναι να μην υπάρχουν κάμερες στο σημείο ταφής.

Από την Κυριακή το βράδυ η Μητρόπολη θα βρίσκεται υπό την ισχύ των μέτρων ασφαλείας.

  • Στις 5:00 τα ξημερώματα η σορός του τέως βασιλιά θα μεταφερθεί από το Ά Νεκροταφείο για να φτάσει μετά από 45 λεπτά στο παρεκκλήσι του Αγ. Ελευθερίου.
  • Από τις 6:00 έως τις 10:30 θα βρίσκεται εκεί για όσους θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής.
  • Στις 12:00 ακριβώς προβλέπεται να αρχίσει η εξόδιος ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και όλων των μελών της Ιεράς συνόδου.
  • Οι 187 που έχουν κληθεί θα μπορέσουν να μπουν στην Μητρόπολη αυστηρά με την ονομαστική τους πρόσκληση.
  • Στις 13:00 η σορός θα αναχωρήσει για το Τατόι όπου θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει η ταφή.

Αφότου ολοκληρωθεί και η διαδικασία της ταφής, η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα στους προσκεκλημένους, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ γεύμα σε κλειστό οικογενειακό κύκλο παρατίθεται και σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ