Topwoman η Σίλα Αλεξίου: Υποψήφια δήμαρχος της Αίγινας - το αγαπημένο νησί της έγκριτης δημοσιογράφου

''Μαζί μπροστά για την Αίγινα''. 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και ένα ενθουσιώδες κοινό εκατοντάδων φίλων, συνεργατών και διακεκριμένων εκπροσώπων της αυτοδιοικητικής πολιτικής σκηνής, η Αιγινήτισσα δημοσιογράφος Σίλα Αλεξίου ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο την κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Την εκδήλωση άνοιξε η γνωστή μουσικός και καθηγήτρια πιάνου  Βίβιαν Μπρέντα-Κανελλά, η οποία παρουσιάζοντας ένα σύντομο βιογραφικό της υποψήφιας δημάρχου τόνισε την πολυετή προσφορά της, τόσο στον επαγγελματικό τομέα της δημοσιογραφίας όσο και στην κοινωνία της Αίγινας, εξαίροντας ιδιαίτερα το ήθος, την καινοτόμο διάθεση και το ζωηρό ενδιαφέρον της για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του νησιού, όπως αυτό έχει αποτυπωθεί στις σελίδες του Saronic Magazine.

Στη συνέχεια προβλήθηκε video με ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη μαγευτική συναυλία του Γιώργου Περρή στον Ναό της Αφαίας με φόντο την Αίγινα και τίτλο «Ένα ηλιοβασίλεμα στην Ελλάδα», που έγινε στο πλαίσιο της ευρηματικής καμπάνιας του ΕΟΤ για τον Ελληνικό Τουρισμό μέσω του αμερικανικού δημόσιου δικτύου PBS, που όπως τόνισε η υποψήφια δήμαρχος, που αμέσως μετά πήρε τον λόγο, «Αυτή η Αίγινα!» ήταν μια έμπνευση για τη μεγάλη απόφαση.
 

sila_dimarhos

Η Σίλα Αλεξίου ανακοίνωσε την κάθοδό της στις επικείμενες δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής μιας νέας δημοτικής παράταξης με τον τίτλο «Μαζί, μπροστά για την Αίγινα», προβαίνοντας ταυτόχρονα στα αποκαλυπτήρια του ονόματος και του σήματος. Ενώ, αναφερόμενη στη φυσιογνωμία και τον ενωτικό χαρακτήρα της νέας παράταξης, επισήμανε με έμφαση ότι είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση να μπορεί «να μοιραστεί μια μεγάλη απόφαση με σπουδαίους υποστηρικτές και συνεργάτες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και δημοτικές παρατάξεις, που αποφάσισαν να βάλλουν στην άκρη διαφορές και παλιές έριδες και να ενωθούν για το καλό της Αίγινας!»

«Δηλώνω απερίφραστα ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο κάνω αυτό το βήμα είναι ένας: Η Αίγινα!», και πρόσθεσε:

«Γιατί τώρα; Γιατί σε μια εποχή που μας δίνει τόσες ευκαιρίες να την ανεβάσουμε και πάλι ψηλά, να ξαναγίνει το πιο δημοφιλές νησί, όχι μόνο χάρη στους αρχαίους ημών προγόνους και τον ρόλο που διαδραμάτισε στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους ως Πρώτη Πρωτεύουσα, εμείς απλώς αφήνουμε τα τραίνα να περνούν και ως ουραγοί των άλλων νησιών και περιοχών της Ελλάδας, αντί να αναδείξουμε τα μεγάλα προνόμια που διαθέτει η Αίγινα, τα υποβαθμίζουμε.»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Σίλα Αλεξίου αναφερόμενη στα πεπραγμένα της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αίγινας υπογράμμισε: «Δεν έχω πρόθεση να απαξιώσω τη δουλειά της νυν διοίκησης του Δήμου, ούτε πολύ περισσότερο την προσωπική δουλειά του κ.Ζορμπά. Καθένας κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι ξέρει. Συμβάλλει με τις δυνάμεις του σ’ αυτό που θεωρεί αρκετό. Όμως, κατά την προσωπική μου άποψη και την άποψη της πλειονότητας των συμπολιτών μας, αυτό δεν αρκεί.»

«Η Αίγινα, επισήμανε, έχει ανάγκη από υποδομές, τις οποίες αποκτά τώρα και το Αγκίστρι, έχει ανάγκη από ένα δεύτερο λιμάνι ώστε να μην περνάνε οι νταλίκες από την παραλία και αφαιρούν κάθε γραφικότητα από το ωραιότερο λιμάνι της χώρας, έχει ανάγκη από άλλου είδους διαχείριση των απορριμμάτων, από διαχείριση των οχημάτων που κατακλύζουν το νησί, από την ανάδειξη των ιστορικών κτιρίων της, από κοινωνικές παροχές, από μια μαρίνα για να ελλιμενίζονται τα σκάφη αναψυχής που ρίχνουν άγκυρα έξω από το λιμάνι για να φύγουν αναγκαστικά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.»Και όπως τόνισε στη συνέχεια: «Είναι άδικο, την ώρα που υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων, η Αίγινα, σαν τον φτωχό συγγενή, να μένει πίσω.»

ΣΙΛΑ_ΥΠΟΨ_ΚΟΦ_ΛΕΩΝ__1_

Η υποψήφια δήμαρχος, όπως είπε, δεν έχει σκοπό σήμερα να παρουσιάσει ένα πλήρες πρόγραμμα, όμως θέλει να διαβεβαιώσει και να εγγυηθεί προσωπικά ότι:

«Μαζί θα πάμε την Αίγινα μπροστά σε απόλυτη συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες που σήμερα υποχρεώνονται στην αδράνεια και την απομόνωση, θα πάμε όλη την Αίγινα μπροστά – την Αγία Μαρίνα και τον Μεσαγρό, τη Βαγία, τον Μαραθώνα, την Πέρδικα, το Βαθύ, τις Πόρτες, τις Άλωνες, την Κυψέλη και όλες τις άλλες περιοχές. Γιατί Αίγινα δεν είναι μόνο η πόλη και το λιμάνι.»

«Μαζί όμως θα αναδείξουμε και το παραλιακό μέτωπο της Αίγινας, τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας, όπως και τις πάλαι ποτέ εμβληματικές περιοχές, την Αύρα, τον Φάρο των οποίων η σημερινή εικόνα της παρακμής, πονάει όλους εμάς που τις ζήσαμε στις δόξες τους.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 Madi! ΜΠpΟ mnpoyTa για την Αίγινα ΣΙΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ"

Θα ξανασυστήσουμε την Αίγινα στον Ελλαδικό και τον Διεθνή χώρο, όπως αξίζει σε τούτο το ιστορικό νησί, την πρώτη πρωτεύουσα της Νεώτερης Ελλάδας. Για να γίνει η Αίγινα, Πρώτο Νησί στον Σαρωνικό και γιατί όχι σε ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα!!! Με θάρρος, ευαισθησία και, κυρίως, πολλή αγάπη γι’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Για να μπορούμε επιτέλους να καμαρώνουμε για το νησί μας!»

To who is who της

Η Σίλα Αλεξίου του Σπύρου είναι δημοσιογράφος, σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού Saronic Magazine και της ιστοσελίδας Saronicmagazine.gr. που δημιούργησαν με τον Γιάννη Προβή το 2010. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα (27.03.1958), από γονείς Αιγινήτες, με την ψυχή της πάντα στην Αίγινα, όπου κατοικεί μόνιμα από το 2011, οπότε συνταξιοδοτήθηκε μετά από 30 χρόνια δημοσιογραφίας σε μεγάλες εφημερίδες.

Ξεκίνησε από την Καθημερινή της Ελένης Βλάχου (1978), ταυτόχρονα με τις σπουδές στη Νομική Αθηνών, από όπου αποφοίτησε έχοντας ήδη δύο παιδιά. Τα τελευταία 25 χρόνια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας (1986-2011) εργάστηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, καλύπτοντας το δικαστικό ρεπορτάζ και μια μικρή περίοδο στο MEGA, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Προηγουμένως είχε εργαστεί στις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος (1983-84) και Βραδυνή (1984-86). Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1987, ενώ την περίοδο 1993-1997 υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ