Qatargate - Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή για ακόμη έναν μήνα – Για βασανιστήρια έκανε λόγο ο δικηγόρος της (βίντεο)

Δεν θα κάνει έφεση, θα παραμείνει στις φυλακές του Χάρεν, σε έναν μήνα θα μπορεί να αιτηθεί εκ νέου την αποφυλάκισή της

Ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες η ακρόαση για να το αν θα παραμείνει προφυλακισμένη ή όχι η Εύα Καϊλή για το σκάνδαλο Qatargate. Η ακρόαση κράτησε λιγότερο από μιάμιση ώρα, με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να δηλώνει αθώα.

«Δεν πρόκειται να ομολογήσει κάτι που δεν έχει διαπράξει» υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Όμως αρκετές ώρες αργότερα η απόφαση του δικαστή ήταν να συνεχιστεί η κράτησή της στις φυλακές του Χάρεν.

Καταγγελίες για βασανιστήρια

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η κ.Καϊλή ήταν για 6 ώρες ήταν σε ένα κελί στην Αστυνομία, όχι στην φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν, της πήραν το παλτό. «Αυτά είναι βασανιστήρια» σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ακρόασή της ενώπιον του προδικαστικού τμήματος στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Δημητρακόπουλος πρόσθεσε ότι δεν της επέτρεπαν για πολλές ώρες να έχει επικοινωνία με τους δικηγόρους της, λέγοντας δε ότι «αυτά δεν γίνονται ούτε στις δικτατορίες».

Έκανε, δε, λόγο για μια δύσκολη μέρα για την Εύα Καϊλή και πως είναι πολύ στεναχωρημένη.

Ειδικότερα, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε:

«Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας για την κυρία Εύα Καϊλή. Θα λέω συνέχεια ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Η Εύα Καϊλή μου ζήτησε να σας μεταφέρω τα εξής. Η Εύα Καϊλή δεν είχε καμιά επαγγελματική συνεργασία με τον κύριο Παντσέρι. Και τώρα τα δύσκολα και στενάχωρα: Η Εύα Καϊλή από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ήταν σε απομόνωση με απόφαση του ανακριτή. Για 16 ώρες ήταν σε ένα κελί στην Αστυνομία, όχι στην φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν, της πήραν το παλτό. Αυτά είναι βασανιστήρια. Το φως ήταν συνεχώς αναμμένο, δεν μπόρεσε να κοιμηθεί για ένα λεπτό, είχε περίοδο με πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν να πλυθεί. Αυτό συνιστά βασανιστήριο. Η Εύα Καϊλή κατηγορείται αλλά υπάρχει πάντα το τεκμήριο αθωότητας, είμαστε στην Ευρώπη! Αυτές οι πράξεις παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι βασανιστήρια, είναι Μεσαίωνας. Σας παρακαλώ όλους, δημοσιοποιείστε τα αυτά, η δημοσιότητα είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Ελπίζω σε μια δίκαιη δίκη, είμαστε στην Ευρώπη!»

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, παραμένει κρατούμενη πάνω από ένα μήνα στις βελγικές φυλακές, ενώ εδώ και μερικές εβδομάδες είχε αιτηθεί προσωρινή αποφυλάκιση με βραχιολάκι, ωστόσο η εκδίκαση είχε πάρει αναβολή.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, που άπτονται διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ