Κολλέγιο Αθηνών: False alarm «Δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο, εισήλθαν για να συναντήσουν φίλους τους» - Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Δεν προέκυψε η διάπραξη αδικημάτων και το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία

Μία διαφορετική, αρκετά πιο… ήπια εκδοχή για τα όσα γνωρίζαμε ότι συνέβησαν στο Κολλέγιο Αθηνών το μεσημέρι της Πέμπτης (19/1), δίνει με ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνοντας ότι «δεν προκλήθηκε κανένα επεισόδιο» και ότι «μαθητές άλλου λυκείου της περιοχής εισήλθαν στο campus για να συναντήσουν φίλους τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σχετικά με διερεύνηση πληροφοριών που αναφέρθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες (19-01-2023) στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και αφορούσαν στην παρουσία εξωσχολικών ατόμων σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην περιοχή του Ψυχικού, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και σε συνεργασία με το προσωπικό του ιδρύματος ελέγχθησαν οι χώροι αυτού, χωρίς να διαπιστωθούν τα καταγγελόμενα.

Διαβάστε: 

Τι πραγματικά έγινε στο Κολλέγιο Αθηνών: Γιατί το σχολείο μπήκε σε καθεστώς lockdown – Το πρωτόκολλο που ακολούθησε η διεύθυνση

 

Από την επακόλουθη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής προέκυψε ότι, πρωινές ώρες της 19-01-2023, δύο ανήλικοι ημεδαποί, μαθητές λυκείου της ίδιας περιοχής, εισήλθαν στον περιβάλλοντα χώρο του ανωτέρω ιδρύματος με σκοπό να συναντήσουν φίλους τους που φοιτούν σε αυτό, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν οποιοδήποτε επεισόδιο.

Κατόπιν των ανωτέρω δεν προέκυψε η διάπραξη αδικημάτων και το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ