Αντίο αγαπημένη Κατερίνα Γκίκα: Η τελευταία μας συνάντηση έναν χρόνο πριν

Το άρθρο αυτό ανέβηκε ακριβώς πριν από έναν χρόνο, όταν συνάντησα για τελευταία φορά την Κατερίνα Γκίκα στη δεξίωση που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας προς τιμήν των ξένων διπλωματών. Όπως πάντα, τα είπαμε στο φιλικό και ζεστό κλίμα που δημιουργούσε η συμπαθέστατη Κατερίνα. Καλό ταξίδι και καλή ξεκούραση αγαπημένη μου Κατερίνα. Υπέφερες αρκετά.

Χθες το βράδυ στο τέλος της δεξίωσης για την υποδοχή του νέου χρόνου που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας προς τιμήν των ξένων διπλωματών, ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα κύριος John Kittmer είχε μια σύντομη συζήτηση μαζί μας: με την πολιτική συντάκτρια του Star Κατερίνα Γκίκα και την υπογράφουσα.

Εκφράζοντας τον θαυμασμό της η συνάδελφος Κατερίνα Γκίκα για τα άψογα ελληνικά του Βρετανού Πρέσβη, τον ρώτησε πως τα έμαθε:

''ξεκίνησα με αρχαία ελληνικά σαν μαθητής, και έτσι γεννήθηκε η αγάπη μου για την χώρα σας και την γλώσσα σας. Δεν έμεινα όμως εκεί προχώρησα με ελληνική λογοτεχνία και γενικά δεν άφησα ποτέ καθ'όλη την διάρκεια της ζωής μου την ενασχόληση μου με τον ελληνικό πολιτισμό. Εδώ και ένα χρόνο που είμαι ως πρέσβης στην Ελλάδα τα βελτίωσα αισθητά γιατί προτιμώ να μιλώ και να μου μιλούν στα ελληνικά.'' Τελικά αγαπάτε την Ελλάδα, παρατηρεί η Κατερίνα Γκίκα: ''όχι απλά την αγαπώ...την αγαπώ φανατικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ