Ερρίκος Ανδρέου - Νόρα Βαλσάμη: Ένας μεγάλος έρωτας - Η γνωριμία, ο γάμος, ο γιος τους - «Θέλω να είναι αγόρι για να του μοιάσει» (φωτό & βίντεο)

Έζησαν μαζί πάνω από 50 χρόνια

Ο Ερρίκος Ανδρέου, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 ετών, ήταν παντρεμένος από το 1973 με την Νόρα Βαλσάμη. Μαζί της απέκτησε έναν γιο τον Κωνσταντίνο-Ερρίκο Τζούνιορ.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και η αγαπημένη ηθοποιός γνωρίστηκαν το 1966, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι» της Φίνος Φιλμ. Υπήρξαν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια με την σχέση τους να μετρά πάνω από πέντε δεκαετίες.

Εκείνη ήταν τότε 20 ετών, στην αρχή της καριέρας της και ο Ανδρέου 30 ετών και υποσχόμενος σκηνοθέτης. Η Βαλσάμη σε συνέντευξή της είχε δηλώσει:

«Γνωριστήκαμε απ’ τον Φίνο, όταν σκηνοθέτησε με άλλο όνομα τα "Δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι". Δεν του άρεσε το σενάριο και τότε έκανε το "Εκείνος κι εκείνη" με την Καρέζη. Αυτός κι αν ήτανε κουλτουριάρης! Διεύρυνε τις γνώσεις μου για τον κινηματογράφο, σαν να μορφώθηκα απ’ τον Ερρίκο».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί καθυστερεί ο γάμος τους η ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου είχε πει εκείνη την εποχή: «Νομίζετε ότι καθυστερεί; Γιατί απ’ όσο θυμάμαι, δεν ορίσαμε ποτέ μια ημερομηνία που να την αναβάλουμε. Νιώθω πιο έτοιμη από παλιότερα. Αλλά ποια η βιασύνη να παντρευτεί κανείς; Η πιο ωραία περίοδος είναι αυτή που ζούμε αρραβωνιασμένοι, δεν ξέρω πώς θα αισθάνομαι σαν σύζυγος».

Τελικά οι δυο τους όχι μόνο ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας αλλά έμειναν μαζί για πάνω από 50 χρόνια! Ο γάμος του τελέστηκε στις 18 Ιουνίου 1973, μετά από 6 χρόνια σχέσης, ενώ την ευτυχία τους ολοκλήρωσε ο ερχομός του γιου τους. 

«Θέλω να βγει αγόρι. Λένε ότι τ’ αγόρια μοιάζουν στον πατέρα τους. Θέλω λοιπόν, να είναι αγόρι για να μοιάσει στον Ερρίκο. Τον αναγνωρίζω, όχι απλώς σαν καλύτερο από μένα, αλλά σαν τέλειο ισορροπημένο άνθρωπο. Πιστεύω πάρα πολύ στη δύναμή του» είχε δηλώσει σε άλλη συνέντευξή της η Νόρα Βαλσάμη, όταν κυοφορούσε το μωράκι της.

Photo: NDP

Photo: EUROKINISSI

Ωστόσο η ζωή τους έφερε και μερικές δυσκολές, με το ζευγάρι να κινδυνεύει το 2018 να χάσει το σπίτι που είχαν πάρει τότε με δάνειο, για τον γιο τους.

«Δοξάζω τον Θεό γιατί σώσαμε το σπίτι του γιου μας. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Κάναμε έναν διακανονισμό και όλα είναι πλέον σε καλό δρόμο. Οι τράπεζες βγάζουν σε πλειστηριασμό, σαν στυγνοί τοκογλύφοι, σπίτια ανθρώπων οι οποίοι χρωστούν. Αυτό έκαναν και σε εμάς. Δεν με εκπλήσσει αυτό που συμβαίνει. Άκουγα ότι πετούσαν κόσμο από τα σπίτια του για 20.000 ευρώ και ήμουν κάπως προετοιμασμένος», είχε δηλώσει η ηθοποιός. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ