Ζάκυνθος: Σε συναγερμό ο ΕΟΔΥ, πέθανε 57χρονος από λεπτοσπείρωση – Πόσο σοβαρή είναι η νόσος, τα συμπτώματα

Ο 57χρονος εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου στις αρχές του μήνα, διασωληνώθηκε αμέσως μετά από 15θήμερη νοσηλεία κατέληξε

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Ζακύνθου έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου 57χρονου Ζακυνθινού, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, πέθανε από λεπτοσπείρωση, μετά από 15ημερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισήχθη στο νοσοκομείο στις αρχές του μήνα (2/1) και διασωληνώθηκε αμέσως.

Δυστυχώς, όμως, μετά από μάχη που έδωσε για δύο εβδομάδες, δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και απεβίωσε την Τρίτη 17 Γενάρη.

Σύμφωνα με την imerazante οι εξειδικευμένες εξετάσεις κατά την εισαγωγή του στη ΜΕΘ, τα αποτελέσματα των οποίων βγήκαν αρκετές ημέρες μετά διαπιστώθηκε ότι είχε λεπτοσπείρωση.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ, που θα δώσει τις κατευθύνσεις για την διαχείρισή του, ενώ είναι πολύ πιθανό να γίνουν έλεγχοι στο νησί τις επόμενες ώρες.

Τι είναι η λεπτοσπείρωση

Η λεπτοσπείρωση είναι μικροβιακή λοίμωξη η οποία παρατηρείται σε ανθρώπους και ζώα και προκαλείται από τον μικροοργανισμό που ονομάζεται λεπτόσπειρα (Leptospira spp). Το υγρό περιβάλλον και η παρουσία οργανικών υλικών συντελούν στην παρατεταμένη επιβίωση του μικροβίου.

Η κλινική εικόνα χαρακτηρίζεται από πυρετό, κεφαλαλγία, ρίγος, μυαλγίες, ένεση επιπεφυκότων και, λιγότερο συχνά, μηνιγγίτιδα, εξάνθημα, ίκτερο ή νεφρική ανεπάρκεια.

Η ασθένεια μεταδίδεται τόσο από άγρια όσο και από οικόσιτα ζώα.

Τα πιο συνηθισμένα ζώα που μεταδίδουν την αρρώστια είναι τα τρωκτικά. Συνήθως μεταδίδεται από τα ούρα ή από νερό ή χώμα με ούρα ζώων σε περίπτωση επαφής, όταν υπάρχουν σκασίματα στο ανθρώπινο δέρμα, στα μάτια, στο στόμα ή στη μύτη. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, η αρρώστια συνήθως προσβάλλει τους αγρότες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ