Σπύρος Σούλης: Η νέα τάση που φέρνει την τέχνη από τον δρόμο στο σπίτι μας (φωτό)

Υπάρχει κάτι το μοναδικά αναπάντεχο και σχεδόν ανεπιτήδευτα cool σε αυτό που μπορεί να προσφέρει η «τέχνη του δρόμου»

Εμπνευστείτε απ’ ό,τι βλέπετε στο δρόμο για να δώσετε στο σπίτι σας cool, μοντέρνο και φρέσκο αέρα με τη βοήθεια της street art!

Υπάρχει κάτι το μοναδικά αναπάντεχο και σχεδόν ανεπιτήδευτα cool σε αυτό που μπορεί να προσφέρει η «τέχνη του δρόμου» στη διακόσμηση ενός σπιτιού. Η street art, όπως είναι γνωστή, είναι η εξέλιξη των παλιών και άχαρων γκράφιτι και είναι στην ουσία ζωγραφικά έργα φτιαγμένα για να κοσμούν τοίχους στον δρόμο.

Εσείς μπορείτε να την κάνετε να δουλέψει στο σπίτι σας. Είτε πρόκειται για ένα στιλάτο γκράφιτι στον τοίχο είτε για μία μεταξοτυπία τοποθετημένη σ’ ένα όμορφο κάδρο, είναι γεγονός ότι η street art έχει αρχίσει και μεταφέρεται από τον δρόμο στα σπίτια μας.

Κι αυτή η τάση δεν αφορά μόνο στα μίνιμαλ και μοντέρνα σπίτια τύπου loft. Αντίθετα, ακόμη κι ένα κλασικό σπίτι μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτήν την παιχνιδιάρικη και φρέσκια διακοσμητική τάση. Διαβάστε παρακάτω για το πώς μπορείτε να το καταφέρετε.

Παρέμβαση μ’ έναν πίνακα Τοποθετήστε έναν μεγάλο street art πίνακα στον κεντρικό τοίχο του καθιστικού σας - ειδικά αν αυτός είναι σκουρόχρωμος. Τα έντονα χρώματα που συνήθως χρησιμοποιούνται στην street art θα ζωντανέψουν το χώρο σας. Φροντίστε, ωστόσο, να φωτίσετε το δωμάτιο με λευκά διακοσμητικά αξεσουάρ (πχ. μαξιλάρια, ριχτάρι ή χαλί).

Η δύναμη των στένσιλ Δώστε urban ύφος σε ένα μίνιμαλ χώρο κάνοντας στένσιλ στον τοίχο. Χρησιμοποιήστε ένα απλό φωτιστικό ή κρυφά σποτ για να το φωτίσετε και να μετατρέψετε αυτήν την street art τεχνοτροπία σε κεντρικό σημείο του χώρου σας. Αν πάλι, θέλετε να ανανεώσετε την κουζίνα σας, δεν έχετε παρά να κάνετε στένσιλ στα καπάκια των ντουλαπιών σας.

Graffiti στο μπάνιο Κάντε την διαφορά και αποχαιρετίστε το βαρετό μπάνιο σας ντύνοντάς το με ένα αφηρημένο σχέδιο graffiti. Σημειώστε ότι αν ο τόνος του τοίχου σας είναι σκούρος, θα καταφέρετε να δώσετε στον χώρο σας extra βάθος. Τέλος, για ένα πιο ολοκληρωμένο look, καλό είναι να ταιριάξετε τα διακοσμητικά αξεσουάρ του μπάνιου σας (πχ. πετσέτες, κουρτίνα) με το βασικό χρώμα του graffiti που κοσμεί τους τοίχους του.

Graffiti από σπίτι Ξεχάστε για λίγο τα ουράνια τόξα, τα αυτοκινητάκια και τους ήρωες των κινουμένων σχεδίων και δείξτε στα παιδιά σας πόσο «μπροστά» μπορούν να είναι κάνοντας graffiti το όνομά τους στο κεντρικό τοίχο του υπνοδωματίου τους. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσετε μια ένεση ζωντάνιας και χαλαρότητας στο χώρο του μικρού σας, σύμφωνα με το spirossoulis.gr.

Δοκιμαστικό σαλόνι Δεν είστε σίγουροι αν η street art... σας πάει; Πειραματιστείτε αρχικά με τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αξεσουάρ σας. Διακοσμήστε τον χώρο με σκαμπό, πουφ ή μαξιλάρια που έχουν σχέδια graffiti πάνω τους. Αυτή η «μετριοπαθής» διακοσμητική λύση θα ανανεώσει άμεσα το χώρο σας χωρίς να επηρεάσει τη σοβαρότητα και την κομψότητά του!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ