Αποκριάτικη εκδρομή στη Καστοριά και διαμονή σε Resort & Spa 5* - Ο Εθνικός Δρυμός, το Σπήλαιο & οι «Μπουμπούνες» (φωτό)

Οι αναχωρήσεις είναι 24/2 και η τιμή ξεκινά από 325€ 

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν μια όμορφη εκδρομή για τις Απόκριες στην Καστοριά.

Οι αναχωρήσεις είναι 24/2 και η τιμή ξεκινά από 325€ (4 ημέρες / 3 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

4 μέρες με πούλμαν Καστοριά - Πρέσπες - Άγιος Γερμανός - Ψαράδες - Άγιος Αχίλλειος - Νυμφαίο - Κέντρο Ενημέρωσης Αρκτούρου (Καφέ Αρκούδας) - Μπουμπούνες Καστοριάς - Σπήλαιο Καστοριάς “Σπηλιά του Δράκου ” Διαμονή στο πολυτελές LIMNEON RESORT & SPA HOTEL 5* Lux στην Καστοριά με ημιδιατροφή καθημερινά.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Καλαμπάκα - Καστοριά

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 για την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς, μέσω Καλαμπάκας. Άφιξη στην Καστοριά. Καμινάδες που στέλνουν μηνύματα θαλπωρής, γλυκές μυρωδιές από τα πετρόκτιστα αρχοντικά, ηχηρά χαμόγελα ντόπιων που προετοιμάζουν την μεγάλη γιορτή. Τακτοποίηση στο πολυτελέστατο και αγαπημένο ξενοδοχείο LIMNEON RESORT & SPA 5* Deluxe στην Καστοριά. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο.

2η ΜΕΡΑ

Πρέσπες - Άγιος Γερμανός - Ψαράδες - Άγιος Αχίλλειος

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για μια μοναδική επίσκεψη στα φυσικά σύνορα της χώρας, τη Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, τον Αγ. Γερμανό, κεφαλοχώρι της περιοχής με τα περίφημα φασόλια Πρεσπών και τον οικισμό Ψαράδες, με αξιόλογα αρχιτεκτονικά δείγματα της περιοχής.

Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών – ο μεγαλύτερος της χώρας μας - με μοναδική και σπάνια πανίδα και χλωρίδα, είναι ακόμα ένα από τα πολλά πράγματα που έχει κανείς να θαυμάσει ενώ θα επισκεφθούμε και τον Άγιο Αχίλλειο, το ακριτικό νησάκι μέσα στη λίμνη της Μικρής Πρέσπας, όπου δεσπόζει το μνημείο – σύμβολο των Πρεσπών, η Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

3η ΜΕΡΑ

Νυμφαίο - Κέντρο Ενημέρωσης Αρκτούρου (Καφέ Αρκούδας) - Μπουμπούνες Καστοριάς (επίσκεψη στην πόλη)

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για τις πλαγιές του όρους Βίτσι. Θα επισκεφθούμε τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό και ιστορικό τόπο του Νυμφαίου (καιρού επιτρέποντος), για το οποίο λένε ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας και ένα από τα 10 ωραιότερα της Ευρώπης.

Επίσκεψη στο παρατηρητήριο της Καφέ Αρκούδας, όπου θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ενημέρωσης (έξοδα ατομικά). Το απόγευμα οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

Οι «Μπουμπούνες», οι μεγάλες φωτιές που ανάβουν στις πλατείες της Καστοριάς, δημιουργούν μια Καρναβαλική, γιορτινή ατμόσφαιρα. Ορχήστρες με πνευστά και χάλκινα ακούγονται στις γειτονιές και το κέφι κορυφώνεται. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ μπουφέ δείπνο.

4η ΜΕΡΑ

Σπήλαιο Καστοριάς “Σπηλιά του Δράκου ” - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και πριν αποχαιρετήσουμε την πόλη της Καστοριάς, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το νέο καμάρι της πόλης που πρόσφατα άνοιξε για το κοινό, το Σπήλαιο της Καστοριάς (έξοδα ατομικά). Η Σπηλιά του Δράκου πήρε το όνομά της από την είσοδο που έχει την μορφή στόματος δράκου, ενώ σύμφωνα με την παράδοση στο σπήλαιο υπήρχε ένα χρυσορυχείο, το οποίο φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος.

Στο σπήλαιο, που είναι από τα εντυπωσιακότερα της χώρας μας, έχουν βρεθεί οστά αρκούδας των σπηλαίων, ηλικίας 10.000 ετών. Μια τελευταία βόλτα στο Ντολτσό, την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες για την εκδρομή εδώ.

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ