Ο Σπύρος Σούλης απαντά στις απορίες μας: «Μπορώ να βάλω δύο ειδών πλακάκια σε έναν χώρο;»

Yπέροχες ιδέες από τον μοναδικό μας αρχιτέκτονα. 

Τα ανοιχτά πατώματα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σήμερα και συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις, οι χώροι ενώνονται με έναν ενιαίο τύπο πατώματος.

Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί μονόδρομο καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υλικά και στυλ για το πάτωμα του κάθε δωματίου: πλακάκια στην κουζίνα, ξύλο στο καθιστικό, τσιμέντο στην είσοδο ή ό,τι άλλο θέλετε και σας αρέσει. Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

Κάντε τη μετάβαση ασύμμετρη Προσπαθήστε να βρείτε σημεία στο πάτωμα που υπάρχει μια καμπύλη ή μια διαγώνια γραμμή και προσπαθήστε να αποφύγετε να κάνετε τη μετάβαση σε μια απόλυτα ευθεία γραμμή. Κόψτε τα ξύλα (ή όποιο άλλο υλικό έχετε επιλέξει) έτσι ώστε να ταιριάζουν οι ακμές τους με τα πλακάκια, είτε είναι τετράγωνα, είτε εξάγωνα, είτε έχουν οποιαδήποτε άλλη γεωμετρία.

πλακάκια

Κόψτε τα ξύλα (ή όποιο άλλο υλικό έχετε επιλέξει) έτσι ώστε να ταιριάζουν οι ακμές τους με τα πλακάκια.

πλακάκια

Τα ασύμμετρα όρια έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο στιλ.

Δημιουργήστε ένα «ιδιαίτερο» όριο μεταξύ πατωμάτων με διαφορετικό υλικό Ένα λεπτό όριο που θα είναι περίεργο και ιδιαίτερο είναι μια πολύ καλή ιδέα για κάθε χώρο και θα σας βοηθήσει να ενώσετε τα δύο διαφορετικά υλικά δημιουργώντας στιλ. Για το όριο αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα δύο υλικά, αλλά συχνότερα δημιουργείται χρησιμοποιώντας ένα εντελώς νέο υλικό, όπως ένα σκούρο πλακάκι ή ένα μωσαικό.

πλακάκια

Ένα λεπτό όριο που θα είναι περίεργο και ιδιαίτερο είναι μια πολύ καλή ιδέα αναφέρει το spirossoulis.

Χωρίστε τη γραμμή με κάποιο έπιπλο Αν αποφασίσετε να ενώσετε τα δύο πατώματα σε ευθεία γραμμή, δοκιμάστε να βάλετε πάνω ένα έπιπλο. Ένας πάγκος κουζίνας, καρέκλες, ένας καναπές ή οποιοδήποτε άλλο έπιπλο θα λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ των δύο πατωμάτων και θα εξυπηρετήσει ώστε να τα ενώσει αρμονικά.

πλακάκια

Το έπιπλο θα λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ των δύο πατωμάτων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ