Ποια διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός θα παίξει την Εμμανουέλα - η πιο ερωτική ταινία των 70ς επιστρέφει για φαντασιώσεις του 2023 (φωτό)

Μια από τις πιο αξιόλογες ηθοποιούς του γαλλικού σινεμά θα υποδυθεί την διάσημη ηρωίδα 

Το πιο διάσημο γαλλικό ερωτικό μυθιστόρημα στον κόσμο θα αναβιώει μέσα από μία νέα κινηματογραφική μεταφορά.

Μετά την επιτυχία της ταινίας «Emmanuelle» (Εμμανουέλα) του 1974 με τη Sylvia Kristel, η Audrey Diwan, που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας για το «L'Événement», σκηνοθετεί τη νέα ταινία με τη Léa Seydoux (Λέα Σεϊντού) στον ομώνυμο ρόλο.

Η Lea Seydoux, Photo: EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Seydoux είναι μια από τις πιο αξιόλογες ηθοποιούς του γαλλικού σινεμά και έχει καταφέρει να αναγνωριστεί και εκτός των συνόρων της χώρας της. To 2013 βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κανών για την ταινία «Η Ζωή της Αντέλ» και τo 2014 ήταν υποψήφια τόσο για βραβείο BAFTA όσο και για Βραβείο Σεζάρ.

Αφού εμφανίστηκε στο «Les crimes du Futur» (2022) του David Cronenberg και το «Un beau matin» (2022) της Mia Hansen-Løve, η Léa Seydoux ετοιμάζεται τώρα να υποδυθεί την Emmanuelle, τη διάσημη ηρωίδα του ομώνυμου μυθιστορήματος, που κυκλοφόρησε το 1967.

Η Audrey Diwan, Photo: EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μυθιστόρημα αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που ξεκινά μια σειρά από σεξουαλικές περιπέτειες με αρκετούς άντρες και γυναίκες με φόντο την εκπατριστική ζωή στην Μπανγκόκ.

Και μπορεί όταν κυκλοφόρησε να θεωρήθηκε σκανδαλώδης, ωστόσο μεταφέρθηκε τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στην τηλεόραση - από τον Alain Siritzky στις δεκαετίες του '80 και του '90.

Στη νέα ταινία, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν σύμφωνα με το numero.com, σε λίγους μήνες, την σκηνοθεσία υπογράφει η Γαλλίδα σκηνοθέτιδα Audrey Diwan.

Η πρώην δημοσιογράφος σκηνοθέτησε το «L'Événement» το 2019, ένα έργο βασισμένο στο βιβλίο της Annie Ernaux - μια συγκλονιστική ταινία που ακολουθεί την πορεία και τα εμπόδια που συνάντησαν δύο γυναίκες οι οποίες  ήθελαν να κάνουν έκτρωση πριν από τη νομιμοποίηση της άμβλωσης το 1975. 

Και αν το 1974, η ταινία με τη Sylvia Kristel ήταν στα γαλλικά, η «Emmanuelle» με την Seydoux θα είναι αγγλόφωνη. Σε συνέντευξη της στο Journal de Montreal στις 16 Ιανουαρίου 2023, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης της Unifrance αφιερωμένη στην προώθηση των γαλλικών ταινιών, η Léa Seydoux δήλωσε ότι η ταινία μεγάλου μήκους δεν θα μοιάζει με τις άλλες μεταφορές του βιβλίου 

«Θα είναι πολύ διαφορετικό και δεν θα έχει καμία σχέση με τις ταινίες της Emmanuelle που έχουν γυριστεί στο παρελθόν. Θα είναι πραγματικά μια Emmanuelle του 2023. Θα υπάρχει ερωτισμός, αλλά η προσέγγιση θα είναι μέσα από ένα γυναικείο πρίσμα και από το βλέμμα της».

Η ταινία του 1974 συγκέντρωσε εννέα εκατομμύρια θεατές στους γαλλικούς κινηματογράφους και η επιρροή της στην πόπ κουλτούρα ήταν τεράστια. Μια γυναίκα που αποδέχεται και που εκφράζει την ερωτική της επιθυμία: ένα μεγάλο σοκ για την κοινωνία της δεκαετίας του 1970! 

Ας ελπίσουμε ότι η διασκευή της Audrey Diwan θα δώσει επιτέλους στην ηρωίδα Emmanuelle όλη την ελευθερία που της αξίζει. 

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει ωστόσο αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους μέσα στο 2024.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ