Chanel Haute Couture: Οι αριστοκρατικές εμφανίσεις της νέας συλλογής σε ένα ντεφιλέ - υπερθέαμα με «Δούρειους Ίππους» (φωτό & βίντεο)

Ένα υπέροχο σκηνικό με θεόρατα ζώα φτιαγμένα από ξύλο και χαρτόνι

Εμπνευσμένη από τα μυθικά γλυπτά ζώων μέσα στο διαμέρισμα της Gabrielle (Coco) Chanel στην οδό Cambon 31 του Παρισιού, η Haute Couture συλλογή του οίκου για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2023, προυσιάστηκε στο Grand Palais Éphémère. 

Η κολεξιόν φέρει την υπογραφή της creative director του εμβηματικού γαλλικού brand, Virginie Viard, η οποία συνεργάστηκε για ακόμα μια φορά με τον καλλιτέχνη Xavier Veilhan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @chanelofficial

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @chanelofficial

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @chanelofficial

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @chanelofficial

Ο τελευταίος δημιούργησε ένα υπέροχο σκηνικό με θεόρατα ζώα φτιαγμένα από ξύλο και χαρτόνι: άλογα, λιοντάρια (που αντιπροσωπεύουν και το ζώδιο της Chanel), καμήλες, πουλιά και άλλα ζώα, παρέλασαν σαν «Δούρειοι Ίπποι» στο catwalk. 

Τα looks αριστοκρατικά και κομψά με τα μοντέλα να εμφανίζονται φορώντας καπέλα, παπιγιόν, λευκά γάντια, μπότες με κροδόνια, σατέν κάπες, πλισέ φούστες, σακάκια με διπλά κουμπιά ή με ουρά, παγιέτες, σορτς και μεσοφόρια.

Δεν έλειψαν φυσικά τα κλασικά tweeds του διάσημου οίκου μόδας, τα οποία έγιναν έναν με τη στολή της μαζορέτας, ματζορέτας, ενώ άλλα looks παρέπεμπαν στα βραδινά σύνολα που οραματίστηκε η Coco Chanel.

Στην πασαρέλα είδαμε επίσης περίτεχνα φορέματα και ολόσωμες φόρμες. Τα φαινομενικά απλά σύνολα εξυψώνονται, όπως σημειώνει το numero.com, με την πολυπλοκότητα της τεχνογνωσίας της ραπτικής. Τα υλικά «αριστοκρατικά»: μεταξωτό τούλι, ταφτά, οργάντζα, κρέπα ζορζέτ και δαντέλα chantilly.

Όσο για τα χρώματα πέρα από τα εμβληματικά ασπρόμαυρα looks της Chanel, παρουσιάστηκαν ακόμα κομμάτια με floral μοτίβα και σύνολα σε παστέλ τόνους. Το show - πιστό στην παράδοση του οίκου - έκλεισε με ένα κοντό νυφικό το οποίο είχε κεντημένα χελιδόνια. 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες: chanel.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ