Παγκόσμια κατακραυγή με τον πατέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς - Οι πόζες με υποστηρικτές του Πούτιν στο Australia Open (βίντεο)

Ο πατέρας του Τζόκοβιτς με φιλορωσικές σημαίες....

Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς, εμφανίσθηκε μαζί με φιλάθλους, να κυματίζουν φιλορωσικές σημαίες, στο περιθώριο του Australian Open, σκηνές που χαρακτηρίσθηκαν ως «ντροπιαστικές» από τον Ουκρανό πρεσβευτή στην Καμπέρα.

Μετά τον προημιτελικό αγώνα του Σέρβου τενίστα εναντίον του Ρώσου, Αντρέι Ρούμπλεφ, μια ομάδα φιλάθλων άνοιξε ρωσικές σημαίες, μεταξύ των οποίων μία με το πρόσωπο του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, κοντά στο γήπεδο Rod Laver Arena της Μελβούρνης, ενώ φώναζαν φιλορωσικά συνθήματα.

Από την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, αναφέρθηκε ότι τέσσερα άτομα «εμφάνισαν ακατάλληλες σημαίες και σύμβολα και απείλησαν τους φρουρούς ασφαλείας» στο πάρκο της Μελβούρνης, πριν η αστυνομία επιχειρήσει εναντίον τους.

 

 

Ενα βίντεο, που δημοσιεύτηκε αργότερα σε ένα αυστραλιανό φιλορωσικό κανάλι στο YouTube, δείχνει τον Σρντγιαν Τζόκοβιτς, πατέρα του «Νόλε», να στέκεται δίπλα στον άνδρα που κυμάτιζε την σημαία με το πρόσωπο του Πούτιν και με το σχόλιο «Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς κάνει μια τολμηρή πολιτική δήλωση».

Σέρβοι αθλητικοί δημοσιογράφοι, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται πράγματι για τον πατέρα του Τζόκοβιτς, ενώ η εφημερίδα «Melbourne Age», ανέφερε στα σερβικά: «μακροζωία στη Ρωσία».

Υπενθυμίζεται, ότι οι διοργανωτές του τουρνουά, έχουν απαγορεύσει στους θεατές να ανοίγουν σημαίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

 

 

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία, Βασίλ Μιροσιτσένκο, είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα αφού αρκετές από αυτές τις σημαίες εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει το ΑΠΕ. 

«Είναι ένας πλήρης κατάλογος. Μεταξύ των σερβικών σημαιών υπάρχουν μια ρωσική σημαία, ο Πούτιν, το σύμβολο Z και η αποκαλούμενη ως σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ», έγραψε στο Twitter με έναν σύνδεσμο στο βίντεο και πρόσθεσε αγανακτισμένος προς την Αυστραλιανή Ομοσπονδία και στους διοργανωτές του τουρνουά: «Είναι ντροπή».

Ενας άλλος θεατής, φωτογραφήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο μέσα στο στάδιο κατά την διάρκεια του αγώνα του Τζόκοβιτς, φορώντας ένα μπλουζάκι που έφερε το γράμμα «Ζ», ένα σύμβολο υπέρ του πολέμου που σχετίζεται με την υποστήριξη της εισβολής στην Ουκρανία από την Ρωσία.

Σημειώνεται, ότι από την αρχή του πολέμου, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι τενίστες συμμετέχουν σε αγώνες υπό ουδέτερη σημαία και ως ανεξάρτητοι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ