Good news από Μπιλ Γκέιτς: ''Θα είναι πολύ καλύτερα για όσους γεννηθούν σε 20 χρόνια''

Ο Γκέιτς εξήρε επίσης τις δυνατότητες για φθηνή και αποτελεσματική τεχνολογία πράσινης ενέργειας τα τελευταία χρόνια, καθώς και τις τεχνολογικές εξελίξεις που επιτρέπουν στους εργαζόμενους στην εκπαίδευση και την υγεία να έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια σε όλο τον κόσμο.

Ο Μπιλ Γκέιτς ξοδεύει πολύ χρόνο για να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για υπαρξιακές παγκόσμιες απειλές, όπως η κλιματική αλλαγή και οι μελλοντικές πανδημίες.

Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος λέει ότι εξακολουθεί να είναι "πολύ αισιόδοξος" για το μέλλον της ανθρωπότητας στη Γη.

Ακόμα και με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινές και οι μελλοντικές γενιές, ο Γκέιτς λέει ότι όποιος γεννηθεί τις επόμενες δεκαετίες θα είναι σε καλύτερη θέση από ό,τι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε οποιοδήποτε προηγούμενο σημείο της ιστορίας.

Δείτε επίσης: Έλον Μασκ, Τζεφ Μπέζος, Μπιλ Γκέιτς: Φτωχότεροι κατά 202,5 δισ. δολάρια

"Εξακολουθώ να είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να γεννηθείς σε 20 χρόνια από τώρα, 40 χρόνια από τώρα, 60 χρόνια από τώρα, παρά οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν", δήλωσε ο Γκέιτς τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο Ινστιτούτο Lowy, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας

 

 

Ο κόσμος είναι γεμάτος από αποκαρδιωτικές τάσεις, σημείωσε ο Γκέιτς - όπως η ανεπαρκής παγκόσμια αντίδραση στην πανδημία του Covid-19, η αποτυχία των κυβερνήσεων να επιτύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η αυξημένη πολιτική πόλωση στις ΗΠΑ.

Τον Οκτώβριο, μια δημοσκόπηση της Gallup διαπίστωσε ότι μόνο το 42% των Αμερικανών πιστεύει ότι οι σημερινοί νέοι θα έχουν "καλύτερο βιοτικό επίπεδο" από τους γονείς τους.

Ο αριθμός αυτός είναι 18 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερος από ό,τι το 2019 και ισοδυναμεί με το χαμηλότερο επίπεδο αισιοδοξίας εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες με βάση παρόμοιες δημοσκοπήσεις στο παρελθόν, σύμφωνα με το Gallup.

«Θα θεραπεύσουμε την παχυσαρκία, θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο, θα εξαλείψουμε την πολιομυελίτιδα» είπε o Γκέιτς, ενώ εξήρε τις δυνατότητες για φθηνή και αποτελεσματική τεχνολογία πράσινης ενέργειας αλλά και στις εξελίξεις που καθιστούν ευκολότερη την εκπαίδευση, παγκοσμίως, σύμφωνα με το cnbc

Κοιτάζοντας πίσω στην Ιστορία, είναι σαφές ότι τα πράγματα συνεχίζουν να βελτιώνονται, πρόσθεσε.

«Κάντε ζουμ και πείτε "Εντάξει, πού ήμασταν πριν από 300 χρόνια;"» ρώτησε ο Γκέιτς, σημειώνοντας ότι η μέση διάρκεια ζωής των ανθρώπων έχει βελτιωθεί σημαντικά τους τελευταίους τρεις αιώνες. Το 1700, ο μέσος άνθρωπος πέθαινε πριν φτάσει την ηλικία των 40 ετών. Σήμερα το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ είναι 76,1 χρόνια.

«Δεν είχε σημασία αν ήσουν βασιλιάς ή φτωχός, η παιδική θνησιμότητα ήταν τεράστια και τα επίπεδα αλφαβητισμού εξαιρετικά χαμηλά» δήλωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ