Πτήση της Emirates προσγειώθηκε με… έναν επιπλέον επιβάτη - Εγκυμονούσα έφερε στον κόσμο το παιδί της στον... αέρα!

Μαμά και βρέφος είναι υγιέστατοι! 

 

Μια πτήση της Emirates από το Τόκιο Ναρίτα προς το Ντουμπάι στις 19 Ιανουαρίου προσγειώθηκε με έναν επιπλέον επιβάτη στο αεροσκάφος, αφού μια γυναίκα γέννησε στον αέρα.

Η 12ωρη νυχτερινή πτήση EK 319, προσγειώθηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα παρά το επείγον ιατρικό περιστατικό, όπως επιβεβαίωσε η αεροπορική εταιρεία στο CNN.

Η επιβάτης και το μωρό βοηθήθηκαν από το πλήρωμα καμπίνας της Emirates, το οποίο έχει εκπαιδευτεί για την αντιμετώπιση ιατρικών περιστατικών, ώστε να μπορεί να χειριστεί καταστάσεις όπως γέννες μωρών ή καρδιακές προσβολές.

Η Emirates δήλωσε στο CNN ότι η μαμά και το βρέφος "ήταν σε σταθερή κατάσταση και, κατά την άφιξή τους στο Ντουμπάι, τους υποδέχθηκε τοπικό ιατρικό προσωπικό. Η υγεία και η ασφάλεια του πληρώματος και των επιβατών μας είναι υψίστης σημασίας".

Οι γεννήσεις σε αεροπλάνα είναι σχετικά σπάνιες. Η πολιτική της Emirates όσον αφορά τις έγκυες ταξιδιώτισσες είναι παρόμοια με αυτή πολλών άλλων εμπορικών αεροπορικών εταιρειών: Οι ταξιδιώτισσες μπορούν να πετάξουν μέχρι τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης τους, εκτός εάν έχουν ιατρικές επιπλοκές ή ανησυχίες.

Οι επιβάτες που είναι έγκυος 29 εβδομάδων ή περισσότερο πρέπει να έχουν μαζί τους ιατρικό πιστοποιητικό ή επιστολή υπογεγραμμένη από τον γιατρό ή τη μαία τους, ενώ δεν επιτρέπεται να πετάξουν μετά την 32η εβδομάδα δεύτερης εγκυμοσύνης ή την 36η εβδομάδα της πρώτης εγκυμοσύνης.

Τον περασμένο Μάιο, μια γυναίκα γέννησε ένα υγιές αγοράκι στην τουαλέτα μιας πτήσης της Frontier Airlines από το Ντένβερ στο Κολοράντο, με τη βοήθεια μιας αεροσυνοδού.

Και τον Ιανουάριο του 2022, μια γυναίκα άρχισε να γεννάει έξι ώρες μετά την πτήση μεταξύ της Άκρα στην Γκάνας και του διεθνούς αεροδρομίου Washington Dulles. Το παιδί της γεννήθηκε με ασφάλεια στο πάτωμα της καμπίνας, στο χώρο που παρείχαν οι έξοδοι κινδύνου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ