Διάσημη Youtuber πάσχει από διπολική διαταραχή: Παλεύει με 40 προσωπικότητες - ''Θέλω να μου κάνετε ευθανασία''

«Δεν το συζητώ, είναι η ζωή μου», λέει στους πάνω από μισό εκατομμύριο ακόλουθούς της

Δημόσια έκκληση για ευθανασία, μέσα από τις πλατφόρμες της στα social media, κάνει μία 23χρονη Youtuber στη Γαλλία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως είναι ήδη σε συζητήσεις με γιατρούς.

Η σταρ του YouTube - μια 23χρονη γυναίκα γνωστή ως "Olympe" με 256. 000 συνδρομητές  - προκάλεσε πρόσφατα οργή όταν ισχυρίστηκε ότι Βέλγοι γιατροί θα την βοηθήσουν, αφού παλεύει με την διπολική διαταραχή. 

"Το τελευταίο τρίμηνο του 2023, θα καταφύγω στην ευθανασία  στο Βέλγιο. Είμαι ήδη σε επαφή με τους γιατρούς", ανέφερε η Olympe.

 

 

 

Η δημοφιλής δημιουργός περιεχομένου λέει ότι πάσχει από Διασχιστική διαταραχή ταυτότητα (παλαιότερα γνωστή ως διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας), ΔΕΠΥ και εναλλαγές της διάθεσης. Έχει περάσει τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφοντας τους αγώνες της για την ψυχική υγεία σε viral βίντεο.

 

 

 

Ο γιατρός De Locht επιβεβαίωσε ότι η Olympe είχε έρθει σε επαφή μαζί του - αλλά κατήγγειλε τους ισχυρισμούς ότι ο ίδιος ή άλλοι γιατροί θα την βοξθούσαμ να βάλει τέλος στη ζωή της.

 

"Δεν έχω δει ακόμη τον ιατρικό της φάκελο, αλλά έχω διαβάσει τα ηλεκτρονικά της μηνύματα", δήλωσε. "Θέλει να με γνωρίσει. "

 

Λέει ότι είναι απίθανο η Olympe να υποβληθεί σε ευθανασία το τελευταίο τρίμηνο του 2023, λέγοντας ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια προτού κάποιος μπορέσει να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, σύμφωνα με το nypost.

"Αυτή η νεαρή γυναίκα ανακοίνωσε το τέλος της ζωής της στο τέλος αυτού του έτους", δήλωσε ο de Locht. "Αυτή η ημερομηνία σίγουρα δεν προέρχεται από εμένα. Χρειάζομαι πολύ περισσότερες πληροφορίες προτού σχεδιάσω να τη συναντήσω.

 

 

 

 

 

"Οι ψυχίατροι θα πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή τη θεραπεία και να δουν πώς θα εξελιχθεί", πρόσθεσε. "Μπορεί να χρειαστεί να νοσηλευτεί. Θα είναι μια πολύ μακρά και δύσκολη διαδικασία"

Ο γιατρός πρόσθεσε ότι απορρίπτει τακτικά αιτήματα για ευθανασία. Παρά ταύτα, υποστήριξε ότι πολλοί Γάλλοι πολίτες - όπως η Olympe - θεωρούν τη χώρα του "θάλαμο θανάτου" και ταξιδεύουν εκεί με την ελπίδα της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Η ευθανασία είναι παράνομη στη Γαλλία, αλλά επιτρέπεται στις Κάτω Χώρες, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία και τη Γερμανία, καθώς και σε χώρες εκτός Ευρώπης.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ