Φωτό από την κοπή της πίτας του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Παιδιά της Γης» - στο εμβληματικό Athenee

Την κοπή της πίτας ευλόγησε ο Πατέρας Γεώργιος

Μία μεγάλη αγκαλιά επιφύλαξαν τα μέλη και οι υποστηρικτές του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Παιδιά της Γης» στην κοπή της πίτας του σωματείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου στο εμβληματικό Athenee.

Η ζεστή προσέλευση των μελών του σωματείου και των οικογενειών τους, είναι ακόμη μία επιβεβαίωση ότι, οι ευάλωτες οικογένειες και ιδιαίτερα τα παιδιά που έχουν ανάγκη, βρίσκονται πάντα στις σκέψεις και στις πράξεις ανθρώπων, που από το υστέρημά τους, κάνουν τη διαφορά στις εύθραυστες ζωές.

Αθηνα Γιαννουλη - Γουρδομιχαλη,  Βασιλης Μετζελοπουλος

Αθηνα Κοντογιαννη  - Σαντυ Κοντογιαννη

Την κοπή της πίτας ευλόγησε ο Πατέρας Γεώργιος, ενώ στην εκδήλωση παρέστη σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο,  οι φίλοι του σωματείου και οι οικογένειές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση του σωματείου υποστήριξε θερμά ο κ. Χρύσανθος Πανάς, ο οποίος ήταν σημαντικός αρωγός της διοργάνωσης αλλά και του έργου του σωματείου. 

Στην ομιλία της, η Πρόεδρος του Σωματείου και δικηγόρος κα Αθηνά Γιαννούλη - Γουρδομιχάλη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, παρά τα τρία χρόνια πανδημίας, υλοποιήθηκαν περίπου 50 δράσεις για τη συμπαράσταση οικογενειών, παιδιών και ιδρυμάτων,  όπως είναι η Αρχιεπισκοπή Νίκαιας και το Χατζηκυριάκειο ‘Ιδρυμα.

Ολιανα Σπηλιωτακη, Γιαννης Σπηλιωτακης, Αθηνα Γιαννουλη - Γουρδομιχαλη 

Το Σωματείο φροντίζει να υπάρχει συνεχής ροή επίπλων, βιβλίων, ρούχων και είναι σε αναζήτηση μόνιμου φιλανθρωπικού έργου για την ενίσχυση οικογενειών με παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το χθες και το σήμερα του Σωματείου «Παιδιά της Γης»

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Παιδιά της Γης»,  ιδρύθηκε το 1996 από την Λήδα Βαρδινογιάννη, συνεισφέροντας ρουχισμό, σίτιση, φάρμακα και υλικοτεχνική υποδομή σε οικογένειες και ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα. 

Γιαννης Σπηλιωτακης, Ολιανα Σπηλιωτακη

Σήμερα, μετά από πορεία 27 χρόνων, το σωματείο βοηθά παιδιά με ειδικές ανάγκες, παιδιά με ελλείψεις βασικών αγαθών και απαραίτητων θεραπειών, όπως λογοθεραπεία και κινησιοθεραπεία, σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς των κατά τόπους δήμων και είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε έκκληση για βοήθεια.

Σημειώνεται ότι το Σωματείο είναι αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Τράπεζα Τροφίμων και διατηρεί αποθήκη από όπου διακινούνται τα υλικά και ο εξοπλισμός προς διάθεση.  

Σοφια Κοντογιαννη, Σαντυ Κοντογιαννη

Μεταξύ των δράσεων του Σωματείου, είναι και οι ακόλουθες: 

-Διάθεση γραφικής ύλης στο κοινωνικό φροντιστήριο Μεσσηνίας

-Παπούτσια και παιχνίδια για παιδάκια στο Κέντρο Κοινότητας Βόνιτσας 

-50 σάκοι με ρούχα τα οποία διατέθηκαν στην εκκλησία Αγίας Μαρίνας της Εκάλης

-Ρούχα και παιχνίδια για παιδιά στη Δομή ΘΗΡΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ, οικουμενικό πρόγραμμα προσφύγων, ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά, υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος

-Οικοσκευή και παιδικά είδη σε τέσσερις ευάλωτες οικογένειες στο Αγρίνιο

-Ανάληψη εξόδων λογοθεραπείας μικρού κοριτσιού στη Βόνιτσα, σε συνεργασία με την Κοινωνική Λειτουργό

-Δωρεά ρούχων στην Ένωση Πολυτέκνων

-Δωρεά επίπλων στη ΧΕΝ

-Δωρεά γάλακτος και διανομή της από την Ι.Μ. Νίκαιας

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ