Χρήστος Χωμενίδης σε Ναταλία Γερμανού: «Ο Φρέντυ μου έλεγε ότι επειδή ήσουν άτακτη, κλειδωνόταν στο μπάνιο για να γράψει» (βίντεο)

Όσα είπε ο γνωστός συγγραφέας για την γνωριμία του με τον μπαμπά της

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα Δε Γίνεται» ήταν την Κυριακή ο Χρήστος Χωμενίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Φρέντυ Γερμανό.

«Είμαι βαθιά συγκινημένος γιατί σε σκέφτομαι σχεδόν κάθε μέρα. Πώς όμως; Εγώ είχα μια πολύ σύντομη αλλά ζεστή γνωριμία με τον μπαμπά σου τον Φρέντυ. Συναντηθήκαμε σε ένα βιβλιοπωλείο, ήταν εξαιρετικά εγκάρδιος και μου λέει “όπως είσαι αύριο το απόγευμα πάμε να φάμε”.

Πήγαμε εκεί στις 7 το απόγευμα και κάτσαμε μέχρι τις 3 το πρωί, μου είπε τα πάντα. Μου μιλούσε ασταμάτητα. Δεν έκλεισε το μαγαζί για να κάτσουμε εμείς περισσότερο. Μου διηγήθηκε όλη του τη ζωή και μου έλεγε ότι όταν ήσουν εσύ νήπιο ήσουν πολύ άτακτη, για να μη σε κλειδώσει εσένα στο μπάνιο, κλειδωνόταν ίδιος στο μπάνιο να γράψει, με τη γραφομηχανή» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός συγγραφέας.

Η Ναταλία Γερμανού από πλευράς της συμπλήρωσε: «Ενίοτε με κλείδωνε… Δεν με κλείδωναν ποτέ, αλλά που και που με έβαζαν τρυφερά στο μπάνιο. Έκλειναν τις ενδιάμεσες πόρτες, φορούσαν και οι δύο ωτοασπίδες και με άφηναν να τσιρίζω. Έκλαιγα, έκλαιγα, έκλαιγα και μετά κοιμόμουν. Με άφηναν 1-2 ώρες να γράψουν οι άνθρωποι. Είναι μία μέθοδος κι αυτή δεν τη συνιστούμε σε άλλους γονείς».

Ο Χρήστος Χμενίδης μίλησε ακόμα στην εκπομπή για ορισμένα από τα βιβλία του, όπως τη «Νίκη», με τον ίδιο να αναφέρει ότι το έγραψε σε καφενεία. 

Ακόμα απάντησε στο γιατί δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την πολιτική σκηνή, ενώ όταν αντίκρισε την έκπληξη που του έκανε η εκπομπή, αποκάλυψε το δώρο που ζήτησε στα 9 του και το οποίο δεν ήταν άλλο από μία γραφομηχανή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ