Viva Magenta: Πως να φορέσεις το χρώμα της χρονιάς 2023 από την Pantone

Η απόχρωση της χρονιάς στα ρούχα, τα κραγιόν και top trend στο μακιγιάζ γενικότερα! 

 

Όπως συμβαίνει κάθε χρονιά, όλοι στο χώρο της μόδας, της ομορφιάς αλλά και της διακόσμησης αναμένουν το στίγμα της Pantone, του αμερικανικού ινστιτούτου που έχει γίνει συνώνυμο με τις τάσεις στα χρώματα.

Ποιο είναι όμως το προτεινόμενο χρώμα της χρονιάς για το 2023 το οποίο θα βλέπουμε παντού, σε όλα τα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας και όχι μόνο;

Viva Magenta και ισχυροί συμβολισμοί

Ονομάζεται Viva Magenta 18-1750 και είναι μια απόχρωση που σύμφωνα με τους εμπνευστές της δονείται με ζωντάνια και γενναιότητα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της Pantone πρόκειται για «μία αντισυμβατική απόχρωση για έναν αντισυμβατικό καιρό».

Είναι μια απόχρωση ριζωμένη στη φύση που προέρχεται από την οικογένεια του κόκκινου και εκφράζει ένα νέο σύμβολο δύναμης. Το Viva Magenta είναι γενναίο και ατρόμητο, ένα παλλόμενο χρώμα του οποίου η πληθωρικότητα προωθεί μια χαρούμενη και αισιόδοξη γιορτή, ξεκινώντας μια νέα αφήγηση.

Viva Magenta (2)
Photo: @vanduarte

Το φετινό χρώμα της χρονιάς σύμφωνα με το Ινστιτούτο Pantone είναι ισχυρό και ενδυναμωτικό, ενώ ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την αυτοέκφραση χωρίς περιορισμούς. Το Pantone 18-1750 Viva Magenta καλωσορίζει οποιονδήποτε και όλους με την ίδια όρεξη για ζωή και επαναστατικό πνεύμα. Είναι ένα χρώμα τολμηρό, γεμάτο πνεύμα και συμπερίληψη για όλα.

Ως υβριδική απόχρωση παρουσιάζει μια ισορροπία μεταξύ ζεστού και ψυχρού. Το Viva Magenta αποπνέει δυναμισμό και είναι διεκδικητικό, αλλά όχι επιθετικό, ακολουθώντας μια προσέγγιση «γροθιά σε βελούδινο γάντι».

Μια πολυδιάστατη απόχρωση με βάση το κόκκινο

Ζούμε στην εποχή του Barbiecore, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πώς το προτεινόμενο χρώμα της χρονιάς από την Pantone για το 2023 έχει κάτι από ροζ μέσα του. Απλά είναι λίγο πιο εκλεπτυσμένο και θεωρείται μια πιο ενήλικη εκδοχή σε σχέση με το κλασικό ροζ της Barbie.

Κοιτάζοντας τον χρωματικό κύκλο, το ματζέντα γενικότερα βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στο κόκκινο και το μπλε, επομένως διατηρεί χαρακτηριστικά και από τα δύο αυτά χρώματα.

Το υβριδικό Viva Magenta πιο συγκεκριμένα, εμπνευσμένο από το κόκκινο κοχίνης, μια από τις ισχυρότερες και φωτεινότερες φυσικές βαφές στον κόσμο, είναι αποτέλεσμα της διασταύρωσης του κόκκινου χρώματος με βυσσινί, μοβ και ροζ/φούξια αποχρώσεις. Ο συνδυασμός αυτός δημιουργεί ένα γεμάτο ζωντάνια και δυναμισμό χρώμα που τραβάει τα βλέμματα πάνω του.

Πως φοριέται το Viva Magenta;

Viva Magenta (4)
Photos: Christopher John Rogers – Coperni – Del Core

Πολλοί διάσημοι οίκοι μόδας αλλά και γνωστά καταστήματα ρούχων έχουν ήδη προσθέσει στη συλλογή τους κομμάτια σε απόχρωση Viva Magenta που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Με βάση τη δυναμική και τις υπόλοιπες ιδιότητες του καινοτόμου χρώματος της χρονιάς άλλωστε, είναι βέβαιο πως όταν μπεις σε ένα χώρο φορώντας το Viva Magenta όλα τα βλέμματα θα μαγνητιστούν πάνω σου.

Από εκεί και πέρα όλα εξαρτώνται από το προσωπικό σου στυλ, τον τρόπο που επιθυμείς εσύ να το φορέσεις και το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις.

Total Viva Magenta look και άλλες επιλογές σε ρούχα / αξεσουάρ

Ένα μονοχρωματικό total magenta look είναι σίγουρα ο πιο δυναμικός και fashion statement τρόπος για να φορέσεις το χρώμα της χρονιάς για το 2023 σύμφωνα με την Pantone. Ένα σακάκι με το αντίστοιχο παντελόνι για παράδειγμα θα δημιουργήσουν σίγουρα ένα ακαταμάχητο σύνολο που αποπνέει φρεσκάδα, θετική διάθεση και φινέτσα.

Αν ωστόσο θες κάτι πιο διακριτικό, το viva magenta λειτουργεί εξαιρετικά είτε ως ένα κομμάτι του συνόλου σε συνδυασμό με άλλα χρώματα, είτε ως ένα υπέροχο αξεσουάρ στη συγκεκριμένη απόχρωση. Και αυτό γιατί θα δώσει μια trendy πινελιά λάμψης στο look σου.

Συνδυασμοί χρωμάτων με το Viva Magenta

Viva Magenta (3)

Ένας από τους λόγους που το Viva Magenta επιλέχθηκε από την Pantone ως χρώμα της χρονιάς για το 2023, είναι η ικανότητά του να συνδυάζεται υπέροχα με σχεδόν οποιαδήποτε άλλη απόχρωση, δίνοντας μας απεριόριστες επιλογές στο ντύσιμο.

Από το λευκό, τις απαλές κρεμ και τις nude αποχρώσεις μέχρι το μαύρο, μπορείς να συνδυάσεις ένα Viva Magenta παλτό, ένα top η μία φούστα δίνοντας ξεχωριστό και ενημερωμένο στυλ στο σύνολο σου.

Το απαλό γαλάζιο και τα παστέλ χρώματα γενικά κάνουν επίσης τέλειους συνδυασμούς με την απόχρωση της χρονιάς. Μπορείς ακόμη να συνδυάσεις το Viva Magenta με ένα απλό τζιν και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

Είναι τόσες πολλές οι δυνατότητες για χρωματικούς συνδυασμούς που πραγματικά μιλάμε για ένα χρώμα που λειτουργεί ως πασπαρτού στην γκαρνταρόμπα μας.

Απόχρωση της χρονιάς στα κραγιόν και top trend στο μακιγιάζ γενικότερα

Viva Magenta κραγιόν
Photo: @lilyjcollins

Ένας ακόμη τομέας στον οποίο θα κυριαρχήσει τη φετινή χρονιά το viva magenta, είναι αυτός του μακιγιάζ. Πρόκειται άλλωστε για μια ευέλικτη απόχρωση που είναι κολακευτική για κάθε ηλικία και για κάθε τόνο δέρματος.

Ιδιαίτερα όσον αφορά τα χείλη, τα κραγιόν σε απόχρωση Viva Magenta θα αποτελέσουν κορυφαία επιλογή, ανανεώνοντας το look μας με φρεσκάδα, θηλυκότητα και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Μεγάλη τάση όμως θα είναι και στις σκιές ματιών, ακολουθώντας το «συγγενικό» φούξια και το ροζ που πρωταγωνιστούσαν μέχρι τώρα, σύμφωνα με το beautetinkyriaki

Viva Magenta nails

Viva Magenta νύχια
Photo: @heygreatnails

Με την τάση του Barbiecore, τα ροζ νύχια ήταν ήδη στις κορυφαίες επιλογές. Πλέον το Viva Magenta, μια παραπλήσια αλλά σαφώς πιο πλούσια και φινετσάτη απόχρωση, έρχεται να κλέψει τις εντυπώσεις και να μας δώσει έμπνευση για ολοκαίνουργια μανικιούρ.

Θα φορεθεί και στα μαλλιά

Viva Magenta χρώμα μαλλιών
Photos: @saffffy – @poszarpane_klaki

Η Pantone προβλέπει πως το φετινό χρώμα της χρονιάς θα φορεθεί και στα μαλλιά, ιδιαίτερα στις άκρες. Πρόκειται για μια τολμηρή εμφάνιση που μπορεί να μεταμορφώσει τα μαλλιά σε αξεσουάρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ