Την τρίτη του νίκη στο «top 16» πέτυχε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 73-55 της Μάλαγα στο ΣΕΦ

Η καλή άμυνα των Πρωταθλητών Ευρώπης αποδείχθηκε αρκετή για να πάρουν την τρίτη τους νίκη στην β΄ φάση της Ευρωλίγκας, ενώ οι Μπράιαντ Ντάνστον, Γιώργος Πρίντεζης και Στράτος Περπέρογλου κάλυψαν επάξια το… κενό του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δεν βρήκε λύσεις απέναντι στην άμυνα της Ουνικάχα (2-3).

Η καλή άμυνα των Πρωταθλητών Ευρώπης αποδείχθηκε αρκετή για να πάρουν την τρίτη τους νίκη στην β΄ φάση της Ευρωλίγκας, ενώ οι Μπράιαντ Ντάνστον, Γιώργος Πρίντεζης και Στράτος Περπέρογλου κάλυψαν επάξια το… κενό του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δεν βρήκε λύσεις απέναντι στην άμυνα της Ουνικάχα (2-3).




ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ο οποίος , όμως, πάνω από όλα είναι ομάδα και φρόντισε απέναντι στην Ουνικάχα να το αποδείξει. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας για… όπλα την ομαδικότητά τους και την καλή τους άμυνα «υπέταξαν» την Ουνικάχα και πλέον έχουν θετικό πρόσημο στο TOP 16.

MVP: O Στράτος Περπέρογλου και ο Γιώργος Πρίντεζης έδωσαν λύσεις κι ενέργεια στους Πρωταθλητές Ευρώπης σε άμυνα κι επίθεση, με τον Μπράιαντ Ντάνστον, όμως να τους… κερδίζει στο νήμα και να αποτελεί τον πολυτιμότερο παίκτη στην αναμέτρηση.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Ερλ Κάλογουεϊ πήρε απουσία από την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής του ΤOP 16 της Ευρωλίγκας, καθώς ένα διάστρεμμα στο δεξί αστράγαλο δεν του επέτρεψε να ταξιδέψει στην Ελλάδα, αλλά… άφαντος για την Ουνικάχα ήταν και ο Ζόρταν Ντράγκιτς (5π., 1/7δ., 1/3τρ., 1ρ., 1ασ., 1κοψ. σε 18:56).

ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Η Ουνικάχα βρίσκοντας λύσεις από τους Κέινερ-Μέντλεϊ και Βάσκεθ αλλά κι εκμεταλλευόμενη κάποια αβίαστα λάθη του Ολυμπιακού προηγήθηκε στα μισά της πρώτης περιόδου με 8-13. Ο Ντάνστον έκλεισε εν μέρει τους διαδρόμους κάτω από το καλάθι, ο Πρίντεζης και ο Περπέρογλου έδωσαν λύσεις στην επίθεση και η συμπλήρωση των 10’ βρήκε τις ομάδες με 17-17. Η άμυνα της Ουνικάχα συνέχισε να κρατά… εγκλωβισμένο τον Σπανούλη (έμεινε άποντος στο α’ ημίχρονο ) και στην δεύτερη περίοδο, αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό για να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη. Ο Πέτγουεϊ έβαλε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (19-17), ενώ οι Πειραιώτες κάνοντας επιμέρους σκορ 11-6 από το 15’ ως το 20’ έκλεισαν το ημίχρονο στο +6 (37-31). Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε, όμως, εξ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό, ο οποίος έβαλε για τα καλά τις βάσεις της νίκης κάνοντας επιμέρους σκορ 28-10, ενώ ο χαρακτήρας της τέταρτης περιόδου αποδείχθηκε διαδικαστικός, με την διαφορά να φτάνει ακόμα και στους 20 πόντους (63-43, 33’).

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Το ΣΕΦ στις πρώτα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού στο TOP 16 με την Φενέρμπαχτσε/Ουλκερ και Μπαρτσελόνα ήταν κατάμεστο. Στο ματς με την Ουνικάχα δεν υπήρξε το τρίτο συνεχόμενο sold out, αλλά 10.000 φίλοι τους  έδωσαν δυναμικό «παρών» στο ΣΕΦ και βοήθησαν με την φωνή τους την αγαπημένη τους ομάδα να φτάσει στην τρίτη της φετινή νίκη στο TOP 16.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 37-31, 55-41, 73-55

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ