Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον υποσμηναγό Τουρούτσικα - «Αθάνατος», φώναζε ο κόσμος (φωτό - βίντεο)

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του άτυχου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. 

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Τρίπολη, η εξόδιος ακολουθία του άτυχου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του μοιραίου Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Ηδη από το πρωί έξω από την εκκλησία βρισκόταν άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ δεκάδες είναι τα στεφάνια που έχουν σταλεί.

Οι γονείς του έφτασαν στην εκκλησία κρατώντας τη φωτογραφία του πιλότου γιου τους, ενώ ο πατέρας του φώναζε διαρκώς «παιδί μου...».

 

 

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, πλήθος βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκλονίζει ο πατέρας του υποσμηναγού Τουρούτσικα στον επικήδειο λόγο του

 

 

 

eurokinissi

Το φέρετρο με τη σορό του άτυχου πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασε στην εκκλησία τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, ενώ κόσμος που βρισκόταν έξω από τον ιερό ναό φώναζε «αθάνατος!».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ