Topwoman η Αννίτα Ζάχου: Olive connoisseur από τις ελιές της Καλαμάτας των παιδικών της χρονών, στη Mykonos Olive Oil Tasting

Μykonos olive oil tasting. Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της ελιάς.

Η Αννίτα Ζάχου γεννήθηκε στην Αθήνα και το ελαιόλαδο ήταν το πάθος της από τότε που θυμάται τον εαυτό της.

Προερχόμενη από οικογένεια ελαιοπαραγωγών από τη Μεσσηνία, η ψυχή της ήταν πάντα γεμάτη εκτίμηση και θαυμασμό για το μεγαλύτερο δώρο της Φύσης.

Η επιθυμία της να μοιραστεί το πάθος της για αυτό το ακόμα ανεξερεύνητο και μοναδικό προϊόν την κάνει να εργάζεται με το ελαιόλαδο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Είναι Γεωπόνος, Εμπειρογνώμων Δοκιμάστρια Παρθένων Ελαιολάδων απόφοιτη του Πανεπιστημίου  της  Jaén στην Ισπανία, Σύμβουλος Παραγωγής & Διασφάλισης Ποιότητας Ελαιολάδου, Εκπαιδεύτρια Γαστρονομίας Ελαιολάδου σε Επαγγελματίες της Εστίασης, Σύμβουλος Ελαιοτουρισμού, Σύμβουλος Ολιστικής Υγείας & Ευεξίας, Αρθρογράφος & Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.

DSC_1597.jpg

Μια σύγχρονη topwoman. 

Μετά από μια επιτυχημένη καριέρα σε πολυεθνικές εταιρείες για 20 χρόνια, η ζωή της έφτασε σε ένα σημείο όπου χρειαζόταν μια ριζική αλλαγή, αναφέρει η ίδια στο anitazachou

''Στις αρχές του 2018, παραιτήθηκα από τη δουλειά μου (Global Training Manager στην APIVITA Natural Cosmetics) μετακόμισα στη Μύκονο, ακολουθώντας τον σύντροφό μου και την ανάγκη μου να ζήσω μια πιο απλή, υγιή ζωή μακριά από το άγχος της μεγάλης πόλης. Έχοντας πάντα πάθος για το ελαιόλαδο, τη γαστρονομία και τον υγιεινό τρόπο ζωής, βαθιά μέσα μου πάντα ήξερα ότι μια μέρα όλα αυτά θα γίνονταν η κύρια απασχόλησή μου. Και επίσης, είχα ένα όνειρο!

IMG_20201011_134046.jpg

Να δημιουργήσω μια εταιρεία που θα επηρεάσει τη ζωή των ανθρώπων θετικά. Που θα διδάξει, εκπαιδεύσει και θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κατανάλωση υψηλής ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να υιοθετήσουν μια ολιστική, προληπτική προσέγγιση στην υγεία, την ομορφιά και την ευεξία τους''. 

Στα τέλη του 2018 ίδρυσε τη Mykonos Olive Oil Tasting, μια εκπαιδευτική και συμβουλευτική εταιρεία με έδρα το νησί της Μυκόνου η οποία παρέχει σεμινάρια, εργαστήρια και webinars για τη Γευσιγνωσία και τη Γαστρονομία του Ελαιόλαδου, τη Μεσογειακή Διατροφή, την Ολιστική Υγεία, Ομορφιά και Ευεξία σε ξένους επισκέπτες, ντόπιους καταναλωτές, παιδιά, παραγωγούς, χονδρέμπορους και επαγγελματίες της εστίασης σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Mykonos Olive Oil Tasting

Η Mykonos Olive Oil Tasting δημιουργήθηκε από την Αννίτα Ζάχου το 2018.

Η Αννίτα, πρωτοπόρος του ελαιοτουρισμού στην Ελλάδα, ίδρυσε τη Mykonos Olive Oil Tasting σε ένα νησί που δεν φημίζεται για την παραγωγή ελαιολάδου, δεν διαθέτει ελαιουργείο ή ακόμη και φήμη για τον γαστρονομικό του τουρισμό, αποδεικνύοντας ότι ελαιοτουρισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί παντού αν συνδυαστεί το πάθος, η αγάπη, η γνώση, η τεχνογνωσία και ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα γευσιγνωσίας ελαιολάδου.

Αυτό που είδε ήταν ότι η Μύκονος στερείται αυθεντικών εμπειριών και έχει επίσης επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τη γαστρονομία και θέλουν να ζήσουν εμπειρίες που «μυρίζουν» Ελλάδα.

Ο ξένος επισκέπτης δεν ξέρει αν η Μύκονος παράγει ελαιόλαδο, το μόνο που γνωρίζει είναι ότι είναι στην Ελλάδα και αφού η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα παραγωγής ελαιολάδου στον κόσμο μπορεί να βρει μερικά καλά ελαιόλαδα να δοκιμάσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ