Ελληνική Σημαία, πηλήκιο, ξίφος: Γιατί τα παρέδωσε στον πατέρα του υποσμηναγού ο Α/ΓΕΑ Θ. Μπουρολιάς – Το τραγικό συμβάν που τους ενώνει

«Αυτά απέμειναν στρατηγέ απ’ το παιδί μου» είπε ο τραγικός πατέρας, Κώστας Τουρούτσικας

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΚΗ

Το ημερολόγιο έδειχνε 30 Ιανουαρίου 2023 όταν το F-4 από τη βάση της Ανδραβίδας σε μία άσκηση όπου περιλάμβανε «πτήση ναυτιλίας» συνετρίβη στη θάλασσα.

Νεκροί, ο υποσμηναγός Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας και ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης.

Η κηδεία του 29χρονου Μάριου έγινε σήμερα, ενώ αυτή του 31χρονου Στάθη θα γίνει αύριο.

Και στους δύο απονεμήθηκε μετά θάνατον με απόφαση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ο βαθμός του Αντιπτεράρχου. Έχουν πλέον τον ίδιο βαθμό με τον Αρχηγό του ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Όμως το κοινό σημείο δεν είναι αυτό.

Η Ελληνική Σημαία το πηλήκιο και το ξίφος από τη Σχολή Ικάρων που παρέδωσε ο αντιπτέραρχος Μπουρολιάς στον πατέρα του Μάριου είναι τα μόνα πράγματα που θα έχει η οικογένεια Τουρούτσικα από το παιδί τους. «Αυτά απέμειναν στρατηγέ απ’ το παιδί μου» είπε ο πατέρας Κώστας Τουρούτσικας στον Αντιπτέραρχο Μουρολιά.

Δείτε: 

20 φωτό από την κηδεία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα - «Ράγισαν και οι πέτρες» στην ταφή του

 

Τραγική σύμπτωση

Η μοίρα ήταν το ίδιο σκληρή και με τον Θεμιστοκλή Μπουρολιά. Πριν από 44 χρόνια, στις 29 Μαΐου 1979 ο αντιπτέραρχος σήμερα είχε χάσει τον πατέρα του. Ήταν τότε 17 ετών, μαθητής ακόμα, όταν πληροφορήθηκε την τραγική είδηση του χαμού του πατέρα του.

Φωτό: Αντισμήναρχος Αθανάσιος Μπουρολιάς (www.pasoipa.org.gr)

Ο αντισμήναρχος Αθανάσιος Μπουρολιάς έπεσε με το αεροπλάνο του, ένα Τ-33 της Lockheed από το 367 Σμήνος Εφαρμοσμένης Εκπαιδεύσεως στον κόλπο της Σούδας. Παρόλα αυτά έναν χρόνο μετά το 1980 ο Θεμιστοκλής Μπουρολιάς έδωσε εξετάσεις και πέρασε στη Σχολή Ικάρων.

Ο πατέρας Τουρούτσικας έχασε τον γιό του και ο αντιπτέραχος Μπουρολιάς τον πατέρα του και οι δυο στη θάλασσα.

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ