Το μήνυμα της Τουρκικής πρεσβεία: «Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση & την αλληλεγγύη» - Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.900

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό 7,8 Ρίχτερ, συνεχώς αυξάνεται, 1.121 στην Τουρκία και 783 στη Συρία, χιλιάδες οι τραυματίες, άγνωστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα πάνω από τα 2.800 κτίρια που έχουν καταρρεύσει 

Ευχαριστίες για την άμεση ανταπόκριση της Ελλάδας και τα μηνύματα αλληλεγγύης προς την Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό, εκφράζει η τουρκική πρεσβεία στη χώρα μας. «Σας ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση σας και τα μηνύματα αλληλεγγύης προς την Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε τη χώρα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρεσβεία της Τουρκίας στην Ελλάδα σε μήνυμά της μέσω Twitter.

Διαβάστε: Σεισμός στην Τουρκία: Η Ελλάδα στο πλευρό της γειτονικής χώρας, αναχωρεί η 1η ΕΜΑΚ και ο Ευθύμης Λέκκας – Το μήνυμα του Πρωθυπουργού

Στην ίδια ανάρτηση επισυνάπτεται το tweet του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας Χρήστου Στυλιανίδη: «Στο αεροδρόμιο Ελευσίνας. H ελληνική αποστολή έτοιμη για αναχώρηση για παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους στην Τουρκία. Συνδράμουμε με κάθε τρόπο στις προσπάθειες αντιμετώπισης συνεπειών του καταστροφικού σεισμού με στόχο να σωθούν ζωές».

Διαβάστε: 12 βίντεο αποκάλυψης: Σπίτια καταρρέουν σαν «χάρτινοι» πύργοι από τον σεισμό 7,8 Ρίχτερ σε Τουρκία & Συρία - Ξεπέρασαν τους 1.300 οι νεκροί

Σημειώνεται, πως με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για αποστολή βοήθειας για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

1.121 στην Τουρκία και 783 στη Συρία

Ο αριθμός των νεκρών από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία αυξήθηκε σε 1.121 νεκρούς και σε 7.634 τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της τουρκικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας (AFAD).

Παράλληλα, 2.834 κτίρια έχουν καταρρεύσει, γεγονός που εγείρει φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι κατά πολύ βαρύτερος.

Στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το συριακό υπουργείο Υγείας και τους διασώστες στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, τουλάχιστον 783 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ